lördag 25 augusti 2012

TRÄNINGSMATCH AIK-SALAVAT YULAEV 0-2 (0-0, 0-0,0-2 )


(FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLVAKTER:Niklas Lundström, AIK och Vadim Tarasov, Salavat.
PUBLIK: Någonstans 900-1 000– gissar jag. Det kom ingen siffra. Och jag gissade först på 1000-1200 och fick lite skäll för det men äh, strax under tusen då! Och inget viktigt fotbollskval att skylla på, trist att inte fler kom.
DOMARE: David Bergman &  David Linde.

BÄST I AIK
MMM Niklas Lundström, mv.
MM Tobias Viklund, b.
M Mattias Janmark-Nylén, f. (se även intervju)

BÄST I SALAVAT: Vadim Tarasov, mv.FÖRSTA PERIODEN:

… AIK hade en hel del spelare borta: på backen Josh MacNevin (artistskatt) och Jonas Liwing som fick en smäll som tog illa på underkroppen mot Leksand förra helgen. Han kör just nu rehab, cyklar och kör gym men jag sprang på honom nu före matchen och han hoppas att han ska kunna träna på is kommande vecka i alla fall, det känns bättre dag för dag var Liwings besked.

…Bland forwards saknades Broc Little (jobbar upp muskler runt axeln efter operation i våras), David Lillieström Karlsson (lätt hjärnskakning efter smäll mot ryssarna i tisdags), Nicklas Jenssen (försäkringsfråga), Esa Pirnes (översträckt armbåge mot Skellefteå i torsdags. Christian Sandberg saknades också, var magsjuk.

… Joakim Nordström - som har haft problem med en höftböjare – var däremot tillbaka.

…På isen fanns också en ny bekantskap, forwarden Jonathan Skoglund från 19 åring från J20 
därmed gjorde debut i a-laget med nummer 25 på ryggen, tyvärr med namnet Skoog i laguppställningen.

… lagen kände mest på varandra i inledningen av matchen men Lundström fick ta fram reptilplocken efter sex minuter i alla fall, såg säker ut. Innan dess hade Victor Ahlström precis haft första riktiga bra skottet i matchen, men det tog Tarasov i Salavats mål.

…Avvaktande utvisning på Salavatspelaren Kirill Koltsov  halvvägs in i första, ut med Lundström och sedan fick AIK riktigt bra tryck mot Tarasov.

… Men det var gästerna som fick bästa chansen i AIK:s pp. Eller snarare en grym dubbelchans då man kom två mot en med Lundström som skickade första skottet till retur och sedan gled ner och räddade skott nummer två med benskyddet.

…I samma sekvens åkte Björn Melin ut och det var ryssarna som hade pp i stället. Det hände inget där men farten skruvades upp och precis när AIK blev fulltaliga blev det full huggning nere vid Lundström som redde ut det med.

…Friläge för Antti Pihlström i slutet av första. Han snärtar i väg pucken, hårt, men utanför.

… Bra drag på domarblåset i dag med och det kändes väl som AIK hade bättre pp än Salavat även om det inte resulterade i mål i första. Med bra menar jag att de fick till rätt bra press sedan var ju avsluten… tyvärr inte så bra.

(FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

ANDRA PERIODEN
…Dick Tärnström klev av efter första perioden, var magsjuk och tveksam till spel redan innan match men ville testa. Det gick inte.

… Bra press av Salavat i inledningen av andra, ryssarna naglade under första fem mestadels fast AIK i egen zon, Lundström fick bland annat jobba hårt på ett skott från Artyom Gareev.

… AIK åkte ju på förlust 3-7 i den inofficiella matchen lagen emellan i tisdags trots bra spel i första vilket Victor Ahlström påminde om i pausintervjun inför andra. Känns som man lade lite extra tyngd på defensiven i spelet nu också.

… Till slut lyckades Joakim Nordström ta sig igenom skapade – i boxplay när Björn Melin åkt ut för puck out– tryck mot Tarasov bland annat i samspel med Mattias Janmark Nylén och Fredrik Carlsson.

…Nära, nära att Björn Melin (som stod i slottet) styrde in en stenhårt skott av Viklund från sargkanten.

… Det blev en utvisning på Ivan Baranka i den sekvensen och efter 1.16 åkte även Pilström ut nu för tripping och AIK fick läge att spela fem mot tre i 44 sekunder.

… Där var AIK närmast att göra mål efter 36 sekunder då Björn Melin tvingade Tarasov till en riktigt fin plock. Bra skott kort innan också av Viklund. Men inga mål i det fem mot treläget. Salavat hann inte mer än få in en fjärde spelare så åkte nästa ut och ny chans för AIK att spela fem mot tre, nu i 34 sekunder.

… Nu blev det inget mål under den halvminuten heller. Och inte i fem mot fyra heller. AIK radade verkligen upp chanser i fem, sex minuter där men träffsäkerheten var sådär plus att Tarasov tog allt som var farligt.

… Edgar Klavins klev av i slutet av andra.

… AIK fick spela pp i slutminuterna också av mittenperioden. Försökte lirka in pucken men det blev för mycket duttande och inget vidare utnyttjande av det överläget.

(FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

TREDJE PERIODEN
… 0-1 (0.52) Sergei Zinovjev (utan assist). Tobias Viklund ska göra ett uppspel, skjuter pucken via sargen men där dyker Zinovjev upp, snor pucken, kroppsfintar lite och gör 1-0 hur säkert som helst. Lite bittert för Viklund som annars varit en av de bästa i matchen.

… Stefan Johansson tog tag i grejerna efter knappt fem minuter, kom längs kanten och testade Tarasov med ett bra skott. Han gillar ju att hänga med upp Piteåmannen.

…Victor Ahlström försökte köra en luring på Tarasov, åkte runt kassen och fösökte när ryssen tittade åt andra hållet peta in pucken lite casual samtidigt som han själv tog fart uppåt i banan. Men fick  inte upp pucken riktigt och helt öppet var det inte, synd en rövare där bokstavligt talat (skott via studs på baken och in) så hade det varit kvitterat.

… AIK fick nya pp chanser i tredje men det ville sig inte, då heller. Träna, träna pp framöver.

…Nära 2-0 för gästerna då Sergei Emelin åker slalom genom AIK försvaret och försöker lägga in pucken under Lundströms benskydd samtidigt som han åker förbli längs med honom om ni förstår vad jag menar. Men där höll AIK keepern tätt igen.  

…Andreas Frisk började plötsligt leta i brallorna, visade sig vara en puck som var på väg att nästla sig ner i byxan, men Frisk skakade fram pucken och spelet fortsatte.

…0-2 (18.59) Igor Mirnov (missade tyvärr namnet på assisten…) Ett riktigt klassmål. Mirnov och medspelaren kommer två mot en, Mirnov passar medspelaren som skjuter, pucken går via sargen och ut till Mirnov som pang, sätter pucken under Lundström. Swosch swosch bara.

SKOTTEN I MATCHEN 30-24 (12-10, 13-6, 5-8)

5 kommentarer:

Frazze sa...

Alvarligt var du så berusad så att du såg dubbelt? aldrig mer en 500 pers där ikväll. Jag är gnagare och skäms över detta vad ska vi ha för ursäkter i idag?? Dam-derby på skytteholm?

Lakritsbiten sa...

Första målet känns lite som Melin får ta på sig. Ytterforward ska ju lasta av vid sargen i egen zon och han var där precis innan men tog en sväng bort precis när Viklund la punken. Andra målet var 2 mot 1 och skott utanför där den kommer ut på andra stolpen efter sargstudsen. Klassmål skulle jag inte kalla det direkt. AIK chansade ju framåt sista 2 minuterna.

Marie Hallman sa...

Frazze: Nja men 500 var det väl inte? 1200 kanske var optimistiskt men 1000 var det nog tror jag. Fast jag håller med, var fanns fansen.Inget viktigt fotbollskval att skylla på coh fint motstånd. Trist.

Lakritsbiten: ja den gick i sargen och studsade ut men frågan var ju om det var skott utanför eller skott med sargstuds med flit? Jag vet inte men passen, samspelet mellan de tv var ändå klass.

Anonym sa...

Visst var det närmare 1.000 än 500 pers där idag?

Lite trist med så många borta i laget men bra kämpat ändå, framför allt av alla juniorer.

Marie Hallman sa...

Anonym ja jag gissar också på runt 1000. Men visst borde det komma fler!!!