måndag 6 augusti 2012

Per Nygårds: " Det är utländska backar vi jobbar på just nu"


 
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

På torsdag kör SSK i gång med sin första träningsmatch – Linköping står för motståndet och matchen spelas i Åkers styckebruk.

Jag kollade läget lite med sportchef Nygårds vad gäller sista backen som ska in i truppen och hur skadeläget ser ut. Och så här säger Nygårds om:


… den sista vakanta platsen i truppen:
– Där ska det in en back och vi håller på och jobbar med ett par olika backar, inget är klart än utan tittar på dem, sedan får vi se. Det finns några som är betydligt mer intressanta än andra

… nationaliteten på de just nu ”aktuella” backarna:
– I det här fallet är det utländska backar vi jobbar på just nu. Intresset verkar finnas och en av dem har jag pratat med själv där tror jag intresset är hyfsat stort hos honom att komma och spela hockey hos oss i Sverige.

… Hur lång tid det är kvar tills en underskrift hamnar på pappret?
– Oj, det är omöjligt att svara på. Det har varit kontakter med några andra backar också, som vi trodde vi kunde få, som sedan valde att spela dels i andra länder och dels i elitserien, så det hänger lite på spelarna också. De som fallit bort har i slutänden velat ha andra arbetsgivare och man vet ju aldrig, det KAN vara lika nu - att de tycker att vårat erbjudande är bra men så blir det ändå något annat eller så får de en annan situation socialt. Vi hoppas ju de väljer oss men det är svårt att säga.

… om att Strudwick är omöjlig att övertala?
– Ja han har ju bestämt sig för att ta det jobb i media som han fick. Han blev erbjuden en tjänst på en stor sportradiokanal, det är ju inget man vet om det finns kvar nästa år, samtidigt som han kände sig färdig med hockeyn även om vi gärna hade sett honom här.

Läget inför första träningsmatchen då? Där är Emil Lundberg inte med i truppen på grund av resa med juniorlandslaget i USA. Dessutom saknas Fredrik Sonntag, Matte Carlsson och mest troligt även Gustaf Björklund och Thom Flodqvist.

– Hur det blir med Gurra i den matchen är lite tveksamt, och Flodan har fått en inflammation i foten som inte är så farlig men det kanske är bättre att avstå den här matchen, säger Per Nygårds.

Och fortsätter:
– Fredrik Sonntag ligger där han ska ligga. Vi hoppas han är spelklar till serien börjar. Han har ju opererat sin axel och kör rehab, han kör dessutom för fullt – före lagets träning – på is med Sörensen.  De åker skridskor i fullt ös, på egen hand och han är alltså inte med på de fysiska bitarna med laget när de har is.

Mattias Carlsson då?
 – Han är inte friskskriven än. Men hans rehab ser ut att gå bra sedan får man se. Han kör inte heller med gruppen på is, eller jag inte sett honom göra det i alla fall. Vi räknar väl inte med honom till premiären men vi hoppas han kan vara med. De som kan det medicinska säger att skadan i sig läker tillräckligt bra men man vet ju inte i övrigt vilken form han är i ännu.

13 kommentarer:

sjoholmthomas sa...

Tack Marie!.
Man får hoppas att dom hittar en "Strudwick-kopia" i USA eller Canada. Det låter annars lite tveksamt till någon underskrift inom den närmaste framtiden.
Jobba på Nygårds! ;)

Kürt Kringel sa...

Skall man överhuvudtaget få någon info från SSK så blir det på denna site. Lokalblaskan "Gubbkalsong" sysslar med annat, vad det verkar!

Tack Marie.

Emil sa...

Tack för info Marie. Skulle vara kul om det går i lås inom de närmsta 2 veckorna.

Robban sa...

Kringel>> Vedertagna namn kan med fördel användas vid lusifikationer som de du försöker dig på.

Nygge har antagligen öppnat sitt hjärta totalt för Marie och avslöjar som vanligt i denna bransch vart och vem som är påväg in.
Fråga ska man men dra som vanligt inga direkta växlar av svaret..

Finns även en viss Svensk på radarn!

Kürt Kringel sa...

Robban> va?

Peter sa...

Tack Marie!!!Du är bäst!

Stone sa...

Tack Marie!!! Skönt att vi SSK:are har dig så att vi får någon info om vårt lag.

Marie Hallman sa...

sjöholm: Tack själv. Ja vi får se, något ska väl gå att hitta!

Kürt: Tack du. Tror de kämpar på på LT men de har det lite tufft där nu med nedskärningar och så också mitt i semestrarna.

Emil: Tack själv, ja det vore fint att få in någon tid före premiären.

Robban: Vem är det då, du som vet? Hoppas du inte tror på Fernholm som jag sett att några spånat runt. Honom pratade jag med i dag. Det är utomlands som är prio 1, sedan es där många är intresserade.

Peter oStone: Tack själva!! :)

Gnagetmannen sa...

Bara en massa om lagen i hockeyallsvenskan. Tänk om du hade skrivit så här mycket om AIK när dem låg i allsvenskan men det gjorde du inte... Undrar varför?
Nu öser du på med texter om lagen i hockeyallsvenskan men inget om det ENDA elitserielaget i 08-land.
Tråkigt att se det hat du hyser mot stans bästa hockeylag.

Varför inte lägga ned hockeyallsvenskan på ett minimum med tanke på hur iskall och ointressant serien är och i stället fokusera lika mycket på elitserien som du gjorde förut.

Sidan blir så mycket mer intressant att läsa då. Dessutom: Glöm inte att AIK är Sveriges största klubb alla kategorier, som har flest supportrar och som BERÖR flest människor och som berör även lillasystrarna (dif) med tanke på att dem alltid häcklar oss så fort de kommer åt.

ishockeybilder.se sa...

Bra blogg !!


www.ishockeybilder.se

Marie Hallman sa...

Gnagetmannen. Tack för din åsikt.

ishockeybilder.se. Tack, det värmer!

Anonym sa...

I haνe been exploгing fοr a bit fοr any high quality articles or weblog posts οn thiѕ sоrt of
area . Exploring in Yаhoo ӏ at last stumbled upοn this ωeb site.
Studуing this іnfoгmation So i'm glad to exhibit that I've a verу good uncanny feelіng I came upon
exactly ωhat I needed. I suсh a lοt definіtely
ωill makе surе to don?t omit this web sitе аnԁ provides it a lοok rеgularly.


Here is my web blog ... meetjoeblog.net

Anonym sa...

Supposedly this device is battery operated and suits on to my belt.
The belt that you strap on has a device in it that creates "tens like" spurts
of electrical power.

My webpage: http://chinesetattootranslation.net/the-flex-mini-achieving-butt-fitness-without-the-work/