torsdag 23 augusti 2012

TRÄNINGSMATCH AIK SKELLEFTEÅ 2-3 (1-0, 1-3, 0-0)


 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLVAKTER: Daniel Larsson, AIK och Joacim Eriksson, Skellefteå
PUBLIK: Cirka 300 jag hörde tyvärr ingen officiell publiksiffra.
DOMARE: Ulf Rönnmark, David Bergman

BÄST I AIK
MMM Oscar Ahlström, f
MM Victor Ahlström, f
M Mattias Janmark Nylén, f

BÄST I SKELLEFTEÅ: Joakim Lindström, f. Fredrik Lindgren, b.

FÖRSTA PERIODEN

…AIK saknade Nicklas Jensen (får ej spela träningsmatcher av försäkringsskäl), David Lillieström Karlsson (lättare hjärnskakning) och Broc Little (rehabar fortfarande axel)  plus Joakim Nordström (höftböjare).

…DK fick sig en smäll i tisdags då AIK mötte Salavat Yulajev i en match som inte var en match men ändå var en match. Det var som en match men är inte registrerat som officiell träningsmatch. Salavat vann hur som helst med 7-3, Edgar Klavins, Björn Melin och Fredrik Hynning gjorde AIKs mål, Hamberg stod i AIK kassen men fick väl ingen vidare hjälp alls har jag hört. Det var ju ändå mer träning än match...

… AIK-fotboll spelade viktig kvalmatch i Europa League mot CSKA Moskva, så det var ju inte så där jättemycket folk på Hovet men det kan man ju faktiskt förstå.

… Oscar Steen fick första utvisningen, Skellefteå var nere och hackade på Larsson efter halva tiden men fick inte in pucken.

…Steen hann inte mer än in så åkte Andreas Frisk ut och fördelen med det var väl att Daniel Larsson fick en fin uppvärmning i målet. Bra räddning när Viktor sArvidsson var fri framför honom.

  (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

…Efter två raka AIK utvisningar var det Skellefteås tur efter att ha varit för många spelare på isen. Och AIK var klart bättre i pp än gästerna.

…1-0 (8.20) Oscar Ahlström (Dick Tärnström, Esa Pirnes). Spel 5 mot 4. Oscar står inne vid slottet, styr in en puck vid Erikssons ena stolpe. Det var Oscars första mål för säsongen.

…Twinsen och Esa var heta i dag igen, hade flera bra chanser och Oscar var i slutet av andra såååå nära att styra in 2-0 men där gjorde Joacim Eriksson en kalasräddning.

… Det blev rätt många utvisningar under första perioden och därmed ett ganska ryckigt spel även om utvisningarna var jämnt fördelade.

ANDRA PERIODEN

… Esa Pirnes klev av tidigt i matchen. Fick en översträckning av armbågsleden i första, försökte köra vidare en klev sedan av. Efter matchen kunde han även konstatera att ljumskarna var ”försäsongsömma”. Värst var det med armbågen, men AIKs läkare Fredrik Lindgren trodde att det inte var någon jättefara utan sa att det är ”dag till dag som gäller”.

… Oscar Ahlström dröjde sig kvar på isen vid ett byte och vips kom han och Mattias Janmark –Nylén två mot en med Markus Svensson men någon i Skellefteå fick fram klubban och bröt det fina läget.

..AIK hade för övrigt grym press första fem i andra då det i princip var spel åt ett håll – Skellefteås.

…Fredrik Carlsson gjorde kvällens minst diskreta fasthållning då han först la båda armarna om och sedan tryckte ner samme Skellefteåspelare på isen. Utvisning så klart även om ”Fish” såg frågande ut på väg till utvisningsbåset.

… Den där utvisningen gjorde att Skellefteå kom in i matchen, både spelmässigt och målmässigt.

… 1-1 (8.12) Joakim Lindström (Rasmus Edström, Fredrik Lindgren). Spel 5 mot 4. Ett par snabba passningar över isen, skott och så styrning av Lindström som gör det omöjligt för Larsson att ta pucken.

...2-1 (13.09) Oscar Steen (Oscar Ahlström, Dick Tärnström) Spel 5 mot 4. Grötigt framför Skellefteåkassen där Oscar Steen till slut lyfter in sin egen retur upp i nättaket samtidigt som det blir en avvaktande utvisning på Martin Lundberg.

…2-2 (16.02) Joakim Lindström (Bud Holloway, Fredrik Lindgren) spel 5 mot 4. Pass tvärs genom slottet, slagskott från typ tekningscirkeln.

… Väldigt mycket utvisningar i andra också. Inte så kul för tränarna som vill testa olika kombinationer, enda fördelen är väl att lagen får träna på pp och boxplay.

…Blev lite kalabalik i slutminuten av andra när Ahlströms gick hårt på kassen, Victor som först fintade bort halva Skellefteå hamande i gruff med Fredrik Lindgren, båda blev nerbrottade av två (?!) randiga. Kändes väl lite overkill.

… 2-3 (19.54) Melker Karlsson (Martin Lundberg). Spel 4 mot 5. Skott mellan benen på Larsson, pucken glider sakta mellan benskydden, då kastar sig Melker Karlsson ostörd fram och petar för säkerhetsskull in pucken över mållinjen.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

TREDJE PERIODEN
… Domarna fortsatte blåsa i tredje, AIK fick efter ett par minuter spela  tre mot fem i några sekunder men även om det inte hände något där hade ju gästerna pp i periodens första fyra minuter. Det klarade Gnaget i och för sig av bra trots tung press från Skellefteå.

…AIK låg på hårt i mitten av tredje, spelade disciplinerat och bland andra Fredrik Hynning hade en slalomraid genom Skellefteåförsvaret men hejdades innan det blev något farligt avslut. Även juniorer Edgar Klavins fortsatte visa framfötterna.

… Fin plock av Larsson i mitten av tredje, noterade inte skytten tyvärr men Skellefteåspelaren kom fri i slottet och siktade högt.

… Pigg plock av gästernas Markus Svensson också när Oscar Ahlström försökte sig på ett avigt skott kort därpå.

… Utvisning för puck out på Melker Karlsson med drygt fyra minuter kvar till full tid, bra läge för AIK som försökte men pp:t blev sådär tycker jag.

…AIK tog timeout 19.13 av tredje, plockade målvakten i slutsekunderna men pucken flög över sargen via en klubba och sedan blev det inte mer. Första förlusten i en officiell träningsmatch, andra raka torsken om man ska räkna in matchen i tisdags mot Salavat.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kasper Jensen? Han heter väl ändå Niklas Jensen.

John sa...

Ca 300 i publiken? Vad jag har hör så var det mer pressfolk än fans på plats.

Anonym sa...

"Fredrik Carlsson gjorde kvällens minst diskreta fasthållning" På tv-bilderna så lägger sig Lindström väldigt enkelt. Carlsson hade bara armen/klubban vid axelhöjd, det såg värre ut än vad det va kan jag lova. Däremot har jag aldrig sett en så klockren fasthållning i hela mitt liv som Björn Melin åkte på i matchen. Snacka om att riva ner motståndaren bakifrån.

Marie Hallman sa...

anonym ja det var inte många rätt här, sorry, Nicklas (med ck dessutom) är det så klart ska ändra.Bra att du sa till.

John: Du ska inte tro allt Ros skriver. Det var inte mer pressfolk än fans. Var kansek 20 pers på pressläktaren och runt 300 på vanliga läktaren.

ANonym: Men såg du inte björnkramen Fish delade ut innan? Då han lägger båda armarna runt midjan. Sedan är de alltid en massa andra situationer också men man kan inte ta med allt.

Anonym sa...

Så jävla trött på den där Ros, ser jag han ska jag fälla han på hovet så han åker hela vägen ner. En jävel på att ljuga.

Marie Hallman sa...

anonym: Nämen inget våld. Han ville väl skämta antar jag.