torsdag 22 september 2016

Fem snabba Vita Hästen vs AIK 4-2

(Linus Lundin fick göra debut för AIK i HockeyAllsvenskan, borta mot Vita Hästen. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Två vinster och två förluster. Båda vinsterna hemma och båda förlusterna borta. Den här torsdagskvällen blev Vita Hästen med nye tränaren Jonas Johnson för svåra för AIK.

Skotten säger verkligen inte allt men 36-17. Ja det säger ju lite om hur matchbilden såg ut i alla fall.

XXX

Linus Lundin fick göra HockeyAllsvensk debut i AIK-målet och nog fick han jobba alltid även om det bör sägas att Vita Hästens fjärde mål kom i tom kasse då AIK jagade kvittering och hade plockat Linus.

XXX

AIK som ledde två gånger om 1-0 och 2-1 i andra perioden sköt dessutom färre skott för varje period. I tredje vann hemmalaget skotten med 10-4. Inte så värst bra om man vill ge sig själv chansen att vinna matchen och det står 2-2 inför slutperioden…

Nu spenderade AIK visserligen mer tid i utvisningsbåset än vad Vita Hästen gjorde men ändå.

XXX

Ingen Christian Sandberg med i laguppställningen i dag heller. Hm. Hur är det med den där skadan egentligen?!

XXX

Max Lindholm gjorde sitt första mål i HockeyAllsvenskan i kväll. Han var med några matcher förra året men med begränsad speltid. I år har han fått ta för sig mer och gör det bra. Lite smålurig rackare det där och en som jag tror kommer växa ganska snabbt som spelare under säsongen.

XXX

Daniel Olsson Trkulja stod för ett av de två AIK-målen. Nätade ju två gånger under försäsongen men behöver komma igång med målskyttet och så blev det.
Förra året dröjde det ända till 24 oktober tills första målet satt där och sedan blev det totalt 11 under grundserien.

AIK spelar sin nästa match hemma mot Timrå på söndag.