onsdag 21 september 2016

Fem snabba puckar... AIK vs Björklöven 5-1


(Joakim Thelin firar mål för andra matchen i rad. Foto Jesper Zerman)

Jag hann tyvärr bara se halva matchen i går så jag har bara synpunkter om andra halvan... alla målen har ju däremot gått i repris så de kan vi prata om!

För det var ju riktigt fina mål på Hovet i går, alla sex (gillade även Lucas Sandströms snabba replik vid 3-1).


Gillar så klart Micke Lindqvists 2-0 mål där han åker i från sin uppvaktning och fri med gamla kompisen Niklas Lundström lyfter in pucken sådär retfullt enkelt.

Men Jesper Bratts 5-1 mål var ändå riktigt mumsigt hockeygodis, även om det inte spelade någon roll för matchen då det kom i slutsekunderna och var mål nummer fem. Men som han blåser förbi och i från hela Björklöven, det ser nästan ut som att han kommer för fort och för nära målet men närå, plötsligt nyper han till och snärtar in pucken. Läckert.

***

Måste ju även notera att Joakim Thelin gör mål - igen. Han gjorde sitt första seniormål för AIK mot SSK senast och nu kom 1-0 redan efter 18 sekunder mot Björklöven. Det är ju lätt som lag att slagga in efter en så bra start men det verkar som att AIK istället stärktes och öste på.

***

(Oscar Steen, Jesper Frödén och Simon Fernholm.. Foto Jesper Zerman)

Vill även lyfta fram en annan nykomling, backen Simon Fernholm som styrde in ett mål mot Västervik och vara nära att styra in ett även mot Löven. Nu blev det i stället Jesper Frödéns klubba som var sist på pucken men jag gillar hur Simon verkligen parkerar fram för motståndarmålet.

Han är dessutom lång men ändå rätt rörlig och är förmodligen jäkligt irriterande att ha framför sig. Simon håller också klubban i precis rätt höjd, sådär halv högt upp i höfthöjd som är perfekt just för styrningar som är svåra för målvakterna att hinna se och ta. Har bara gått tre matcher men känns som ett fynd av AIK. Melin verkar ha förtroendet också, då Simon fick spela 18.01 i går. Tredjen mest av backarna.

***

(Robin Rahm och Linus Lundin.. Foto Jesper Zerman)

Robin Rahm har stått i alla AIKs matcher och känns som ett uttalat förstahandsval av AIK. Linus Lundin är en bra utmanare och blåslampa i baken på Robin och jag gillar att AIK gör ett val. En del verkar tro att det inte blir någon tävling mellan målvakterna då men det blir det ju ändå om båda har rätt inställning och det har de här två tycker jag. Och Robin som haft ett par struliga säsonger pga bland annat skador behöver få "boa in sig". Tror jag. Så det känns som rätt val.

***

(Emil Lundberg.. Foto Jesper Zerman)

Apropå istid så fick rutinerade forwarden Emil Lundberg näst mest av den varan i går. Spelade 19.21 (vilket kan jämföras med tex Jesper Bratts 11.39). Endast backen Stefan Johansson spelade mer (20.40) och även om jag ibland kan tycka att Melin borde chansa lite mer och ge Bratt ännu mer utrymme än han får så förstår jag tänket. Lundberg tillför stabilitet. Och det är Melins mellannamn... och just den stabiliteten gör dessutom att en sån som Bratt kan få ta sig lite mer friheter - vilket är det han ska göra i sin roll. Klokt att låta Lundberg väga tungt med andra ord.

***
Här finns för övrig en hel radda fina bilder från matchen, tagna av Jesper Zerman

Inga kommentarer: