lördag 10 september 2016

Press sköt hem gruppsegern

(Robin Press sköt hem segern i matchen och CHL gruppen. FOTO www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Djurgården behövde vinna mot Rouen för att vinna gruppen. Och det blev vinst även om det satt hårt inne och det dessutom krävdes ett pp i förlängningen för att hända.

Segerskytt, Robin Press som drog iväg ett skott längs isen (kanske lite över, var inte så bra bild tyvärr). Kul för Press som hade en tung första säsong i DIF förra vintern.


Press som kom från Södertälje där han hade fått vara en offensiv back med mycket istid fick kämpa rejält  förra säsongen.

Det klagades även från fanshåll när han försökte vara offensiv utan att få utdelning för det och istället i sin iver att göra rätt gjorde en och annan tabbe bakåt. Vilket lätt händer unga backar men gnälldes gjorde det.

Ett mål och två assist blev det på 51 matcher – men då ska man komma ihåg att han snittade bara tio minuter i istid över säsongen.


Nu har jag bara sett en match live och två på tv med DIF den här försäsongen men av det lilla jag har sett så är han både större fysiskt och har spelat med större självförtroende. Det blev 1+2 i den här matchen och så här långt i turneringen 1+3. Kanske kan det släppa nu då?

Adam Ollas Mattsson, Gustav Possler och Henrik Eriksson gjorde Djurgårdens mål under ordinarie speltid.

Inga kommentarer: