onsdag 14 september 2016

"Vi följde planen"

(Alexander Sahlin släppte bara in ett mål i premiären och kunde resa hem med ett gäng glada lagkamrater efter seger mot Tingsryd. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Nykomlingen mot tvåan i förra säsongens HockeyAllsvenskan. Låter som stor skillnad. Det var det inte. Kändes tvärtom som en ganska jämn match. SSK fick dessutom ett mål bortdömt i första perioden. 

Lyckades inte se på tvn varför och någon info gavs inte men kanske var matchen redan avblåst innan pucken studsade via ett plexiglas och sedan Taifmålvakten Tim Sandbergs baksida och in i mål.


Nu spelade det ingen roll för SSK som vann sin premiärmatch, och sin återkomst i HA, med 2-1.

Lucas Carlsson gjorde första målet - fram spelad av Fredric Weigel och Henrik Nyberg. Inte ens spelbara odds på de assisterna... 2-1 målet gjordes av Henrik Thegel, fram spelad av Johan Skinnars och Jonas Westerling. Inga konstigheter det heller.

Båda målen var i pp, det var däremot inte Tingsryds 1-1 mål av Filip Owesson.

Det som slog mig mest var annars hur skönt samtrimmade flera av spelarna redan är sedan förra säsongen. Och även om farten var lite låg i den här matchen (tycker jag) så såg det ut som att SSK var redo att höja tempot redan nu. Kul.

Alexander Sahlin stod i mål för SSK. Fick 29 skott på sig och tog 28. Starkt. HÄR nedan har ni ett snack med SSK-keepern som var vänlig att ta sig tid under bussresan hem, uppskattas!
Copyright ljud och bild:  www.hockeymedmariehallman.se

Måste för övrigt nämna en sak till. Ser det här sköna uttalandet i LT.se av Marcus Bohman:

"Om det är det som krävs - då får man göra det. Det är aldrig någon tvekan i de lägena."

Ovanstående sagt som svar på varför han slängde sig med huvudet först för att täcka skott i slutet av matchen (nu hamnade pucken på överkroppen men ändå!. Bra inställning!


Inga kommentarer: