torsdag 8 september 2016

SHL-upptakt: guldtips, sänken och varför DIF inte röstade på sig själva

(SHL:s tränarbild. Ni vet den med fjorton fördömda... osv. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SHL har haft sin upptaktsträff och tja, det var väl som det brukar. Lite småputtrigt sådär, med Perra Johnson som skönaste profil på scenen. Som när han gav svar på tal och sa ”du tror väl inte att jag tänker stå här och säga att vi blir ett sänke”?

Att han var skönast förvånar inte . Leksandstränaren är en rätt rolig människa när han inte måste bära tyngden av ett lag som radar upp förluster som AIK gjorde när han var där.


Roligaste inslaget var annars att tränarna fick skicka en fråga vidare till nästa tränare och några gjorde det med en rejäl glimt i ögat som när Växjös Sam Hallam frågade nye Djurgårdstränaren Robert Ohlsson vad som skulle bli skönast att slippa nu när han inte behöver träffa Frölundacoachen Roger Rönnberg varje dag…

De båda har ju även haft juniorlandslaget tillsammans och svaret blev ”Den gapiga Roger I båset kan vara skön att slippa”…

Vad vart och ett av lagen sa under sin tid på scenen kan ni se på SHL.se. Här finns tex DIF:s framträdande.

( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Och nästa får får gärna spelarna på scenen köra en likadan frågestafett! Kan bli riktigt kul. Jag gillar även att Sanny Lindström letat reda på lite småroliga fakta om spelarna som de inte kanske hade tänkt sig få frågor om.

För även om just de personliga frågorna rörde allt annat än den kommande säsongen så är ju ändå saken den att ingen har något vettigt att säga om kommande säsong så här i september. Det är mest klyschor som ligger på lut i det ämnet.

Ska man säga något som alla verkar vara inne på – förutom att ”jobba hårt” och vara ”det bäst tränade laget” så verkar ”snabb skridskoåkning” och ”högt tempo” vara det som alla har fokuserat på. Där var för övrigt Leksandstränaren väldigt ärlig och erkände att just tempot har man problem med.

Djurgården då? Gjorde ett stabilt intryck och jag tycker personligen att Calle Ridderwall är rätt rolig att prata med. Han har ändå tankar och åsikter som han vågar stå för och det gillar jag även om vi inte alltid tycker likadant i sakfrågor.

( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Guldtipsen gick i år till Skellefteå (fem tränarröster), Växjö (fyra tränarröster), Frölunda (tre tränarröster), Linköping (en tränarröst) och Luleå (en tränarröst).

Det verkade råda lite oklarhet bland tränarna om de hade fått rösta på sig själva eller inte men då ingen röstade på DIF så förstår ni ju att inte ens Robert Ohlson hade gjort det.

Jag frågade då så klart vilket lag han hade röstat på och det visade sig att han röstat på Linköping som han tyckte var en lite bortglömd insider. När jag frågade varför han inte valt DIF blev svaret – jag trodde inte man fick rösta på sitt eget lag.

Å andra sidan om han hade vetat att man fick…  så kanske han ändå hade röstat likadant då han även betonade att ”vi såklart drömmer om SM-guld och har mål att ta oss dit” men även poängterade att DIF nu är i en uppbyggnadsfas där tanken är att ta steg för steg mot att vara ett stabilt toppfyra lag där man kan vara med och utmana om guldet år efter år.

Robert Ohlsson sa en hel del om det där men lite kortfattat sammanfattat så var det andemeningen.

Hur som helst. En vecka kvar nu tills SHL drar igång lördag 17 september med de tre första matcherna i en väldigt splittrad premiäromgång. DIF gör tex sin första match, borta mot Leksand, först den 22 september.


Inga kommentarer: