fredag 21 juni 2013

Enroth: "Jag ser fram emot att ta mer ansvar här också"

(Glad efter VM-guldet, nu även glad över förlängt kontrakt med Buffalo FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Var och jobbade på fotboll i går men nu så… kommer här lite kommentarer från Buffalo, där Jhonas Enroth förlängde med två år. 1,25 miljoner dollar per säsong sägs vara lönen, jag vet inte om det stämmer men det kan det mycket väl göra.

Samtidigt ska man veta att Ryan Miller har 6,25 miljoner dollar per säsong… så visst är det fin lön men lönemässigt påverkar det såklart att det redan finns en etta i laget.


Jhonas hade en räddningsprocent på 91,9 och GAA på 2,60 i Buffalo senaste säsongen. Han hade fyra wins, fyra oavgjorda och två losses på de tolv matcher han spelade.

I den sjätte matchen för säsongen hade han fina 95,6 (i räddningsprocent) och 1,47 (GAA) så han har visat att han är något att bygga vidare på där borta. Lägg därtill VM med utmärkelse som VMs bästa, en räddningsprocent på 95,6 och ett GAA på 1,15…

Den stora frågan är ju om Buffalo kommer behålla Ryan Miller eller inte, det har snackats massor om det de senaste åren och det har förekommit en del krav från fansen att göra en trade där Jhonas sedan får ta första spaden framför något nyförvärv som får vara backup.

På presskonferensen i Buffalo lät det dock som att klubbledningen gärna behåller Miller men att man var osäkra på vad han själv vill och att man för säkerhetsskull scannar av marknaden lite extra så man får ett starkt målvaktspar. Det är många kontrakt som är på upphällningen och tydligen anser man att marknaden är lite ”clogged” alltså typ trög då många avvaktar och ser vem som gör första draget var.

Så här sa Jhonas själv om bland annat  om…
…ifall att han känner sig redo att vara nummer ett i klubben nu:
-Ja det gör jag, verkligen. Speciellt efter VM som var en fin upplevelse för mig. Jag bevisade för mig själv att jag kan spela mot de allra bästa där så jag ser fram emot att ta mer ansvar här också.

…vad det betydde att få vinna VM-guld hemma?
-Det var fantastiskt. Det är ju min hemstad, jag hade vänner och familj på läktaren, nu ska jag försöka bygga vidare på det som hände och ta kliv fram åt här.

…VM-guldet gjort livet hemma annorlunda?
-Ja lite… men sport(stjärnor) är väl inte så stora generellt i Europa tror jag men visst, nu när vi vunnit så är man lite mer kändis om man nu kan kalla det så.

 …om han funderade på vad som händer kring Ryan Miller nu?
-Klart jag undrar vad som ska hända med Ryan. Han är en god vän och jag hoppas på det bästa för honom. Men ingen vet vad som händer så vi får se, jag försöker att inte fundera för mycket på det utan fokuserar på att förbereda mig själv så jag är i form när säsongen börjar.

…om han tvekade att skriva på just med tanke på Miller?
 -Nej, vi kom fram till en uppgörelse där de var nöjda och jag var nöjd så om Ryan stannar eller inte påverkade inte det beslutet.

 …om det varit en press att vara backup och bara få enstaka chanser och då behöva superprestera?
-Nja, jag sagt till mig själv att jag ska gå ut och ha kul bara. Man vet aldrig när man får spela så när man väl får det så vill jag bara njuta, det har funkat för mig så här långt.

…kritik från media då det inte gått bra:
-Hm, det jag har lärt mig mest är väl att inte läsa för mycket tidningar och sånt, ha, ha. För kritiken där tog hårt på mig men då slutade jag läsa vad som skrevs i media och på tvitter, jag lärde mig väl det antar jag och nu fokuserar jag på mitt spel och på vad coachen säger istället.

…hur många matcher han vill spela kommande säsong:
-60 vore kul men Ryan är fortfarande kvar i laget, det är hans lag och just nu är han ”starter” så jag vet inte.  


Här har ni föresten en länk till en bra sida om Buffalo:  http://www.hockeybuzz.com/blog.php?post_id=52216#.UcRGvPlM-Sr Där finns ännu fler frågor till Jhonas (scrolla neråt och se snacket efter presskonferensen) och klubbledningen i Buffalo.

Inga kommentarer: