onsdag 19 juni 2013

Silly season DIF " Han sprider ruskigt mycket energi,"

(Steve Saviano i Växjötröjan. FOTO STIG KENNE/DIFHOCKEY.SE)

Ryktena började gå redan tidigt i våras, han har sagts vara klar ett antal gånger men nu först är det underskrivet och klart mellan Steve Saviano och Djurgården.

– En fantastisk hockeyspelare och en ännu bättre person. Jag har bara lovord att säga om honom, jag är superglad att han har valt att komma hit och spela med oss, säger Djurgårdsbacken Nils Andersson.


Nils vet vad han talar om, han spelade tillsammans med Dustin Johner och Steve Saviano i Växjö säsongen 2010-2011 när trion var med och spelade upp smålandslaget i Elitserien.

Säsongen efter försvann Dustin till Tingsryd men Nils och Steve var kvar så DIF-backen och den nye DIF-forwarden har både spelat tillsammans i Allsvenskan och Elitserien.

Steve Saviano spelade dessutom i Växjö, i allsvenskan säsongen 2006-2007, då gjorde han 21 poäng på 24 matcher i grundserien (6+15) och en assist på tre playoffmatcher

Det blev spel i SM-liiga under två säsonger efter det, säsongen 2009-10 var han tillbaka i Växjö, gjorde 35 poäng på 52 grundseriematcher (19+29) och sex poäng i kvalserien (2+4). Säsongen 2010-2011 gjorde han 48 poäng (19+29) på 52 grundseriematcher samt sju poäng på nio matcher i Kvalserien (4+3).

Väl i Elitserien har poängmakandet gått sämre, det blev 21 pinnar (9+12) på 54 grundseriematcher första året samt endast nio poäng (6+3) på 55 grundseriematcher.

– Men Steve är en första och andrafemmaspelare och Växjö har haft för att ta plats där och därför har han fått en roll som han inte riktigt trivs med i tredje och fjärdefemman. Jag tror kunnandet finns där fortfarande men han har inte riktigt fått ut det han kan i den rollen han har haft i Elitserien, säger Nils Andersson när jag frågar varför han tror det varit klent med poäng i ES.

På vilket sätt är han ”första och andrafemmaspelare”?
– Framför allt för att han vill spela offensiv hockey. Han är som bäst på kontringar i mittzonen, när han får pucken där och i en tredje och fjärde femma är man ju mer inne för att förstöra, det finns andra som gör det bättre än honom. Steve är en så kreativ spelare så den roll han kommer ha här (i DIF) kommer bli grymt bra.

Du sa att han är en ännu bättre människa, på vilket sätt märks det?
– Jag har aldrig sett honom utan ett leende på läpparna. Han sprider fantastisk energi, är alltid glad och framför allt väldigt snäll och omtänksam mot alla. Han är alltid den som är först fram när någon gör ett misstag eller bli bänkad och klappar om och peppar. Han sprider ruskigt mycket energi, det är den delen av honom som jag uppskattar mest och är gladast för att få in i laget.

Men även han blir väl sur om det går emot ett tag?
– Nej, faktiskt inte. Han är så väldigt livsglad, så oerhört positiv och väldigt proffsig i allt han gör så även om han har en dålig dag personligen så märker man det inte när han kommer till jobbet. Han ställer alltid upp och är positiv och glad. Det kommer naturligt för honom.

Du har ju sett Steve och Dustin ihop, beskriv den kemin?

– När vi gick upp så spelade de ihop väldigt mycket. De var ett boxplay par, men gjorde även ruskigt många poäng i den spelformen. Dustin är en smart spelare, han vann oftast pucken och chippade ut den till Steve som stack och som är väldigt bra på att hugga. Dustin ser mer luckor och sätter upp Steve i bra lägen. De har visat att de passar bra ihop, det finns inget som talar för att de inte ska göra det även i Djurgården. 

Inga kommentarer: