tisdag 18 juni 2013

Silly season SSK och det här med tidsbegrepp (DIF) (UPPDATERAD om spelarryktet)

SSK hade årsmöte i kväll (tisdag). Verkar ha varit en sömnig tillställning där det dock även meddelades att Mattias Carlsson tvingas lägga skridskorna på hyllan.

Trist som fan, jag vet ju hur han slet och kämpade i vintras - hela tiden med målet att komma tillbaka så blir det inte så.


Aldrig kul när en spelare inte får välja själv när tidpunkten för karriären är över men jag antar att Matte som körde rehab hela förra säsongen och inte var garanterad plats ens i SSK den här säsongen (till skillnad från förra) till slut var tvungen att ta det här tråkiga beslutet. Jag skriver antar för jag har ringt men inte fått tag på honom.

I övrig ska sportchefen Per Nygårds, enligt twitterkontot Knugen ha sagt att det ska in en back och en forward, eventuellt två forwards till men det tror jag var hyfsat känt redan.

Djurgården har sitt årsmöte senare i sommar man i kväll var det informationsmöte och jag tänkte att det är ju ett perfekt tillfälle att basunera ut vem den nye assisterande tränaren är. Han som skulle komma "snart". Så här sa sportchefen Challe Berglund, till Djurgårdens hemsida, den 31 maj när det blev officiellt att Mats Bäcklin skulle byta omklädningsrum på Hovet och bli assisterande i AIK:

"Några detaljer återstår att lösa men jag räknar med att vi snart har en assisterande tränare för kommande säsong klar"

Nu är ju allt relativt men i min värld går väl gränsen för "snart" lite tidigare än de snart (på fredag)  tre veckor som har passerats.

Det här med "några detaljer återstår" låter ju också väldigt bra, signalerar att något är på G liksom. Snart var det ja.

Så frågan är ju vad som hänt med de här detaljerna som verkar väldigt segdragna att lösa. Antingen har det skitit sig med detaljer och tränare och det letas nyny assisterande eller så hade man inte kommit så långt den 31 maj som man ville påskina men klubben (och Challe)  ville självklart lugna fansen som redan var mindre nöjda med att Bäcklin lämnade för just ärkerivalen AIK... Jag vet inte vilket det är men väntar med spänning på info om vem det blir.

Enligt lite rykten från mötet har det getts info om att "en spelare" är klar.

EDIT: Men nu har jag kollat lite med Djurgårdens presskille som självklart var på mötet och har full koll och enligt honom har ingen sagt att "en spelare är klar" bara att det jobbas på det (och på en assisterande tränare). Det ska dessutom komma en sammanfattning från mötet på hemsidan "innan midsommar". Mötet verkar mest ha handlat om lite mer övergripande framtidsvision om jag förstod honom rätt, lite det man var inne på förra mötet.

3 kommentarer:

En med insyn sa...

Ass-tränare klar sedan ett par veckor och även en ny spelare är klar. Men eftersom ni journalister inte har varit snäll mot Challe den senaste tiden och mest bara skrivit en massa osant skit om allt från ekonomiska problem till en massa andra osanningar som Ölvestad exempelvis och det är ju bara att ta denna text som exempel för att se vilken skit du skriver om Challe, så har ni inte med att göra vilka det rör sig om som är klara som ass, respektive spelare.
Ni får se inom sina tid vilka det handlar om.

Hade ni varit lite snällare mot Challe så hade ni fått reda på vilka det handlar om. Kan vara värt att tänka på till fortsättningen.

ioo sa...

En med insyn. Brukar oftast inte ha insyn. Brukar vara värt att tänka på.

Marie Hallman sa...

En med insyn: Eh. Nu har ju inte jag skrivit några osanningar om varken ekonomiska problem eller Ölvestad så jag vet inte vad du är ute efter.
Min poäng är ju att FANSEN kom till detta INFOmötet för info, således bra tillfälle att INFORMERA FANSEN om att ny ass tränare och spelare är klara men enligt DIFs presskille så har ingen info getts om varken det ena aller det andra eftersom inget är klart.

Förstår inte vad du försöker få sagt heller, menar du att OM Challe är sur på media (DITT påstående inte mitt) så hämnas han på media genom att inte berätta för FANSEN vad som händer i klubben? På tex egna hemsidan där han styr all info själv? Eh nej.

Så funkar det hur som helst inte....

Men jag (och säkert många av DIF:s Fans får såklart ge oss till tåls tills något är klart)

Ioo: Ungefär så ja.