torsdag 6 juni 2013

"Man blir väl ett jagat byte i division två"

(Fredrik Bremberg, lagkaptenen Marcus Carlsson, Christian Eklund visar upp Haninge Anchors nya tröja. FOTO WWW.YELLOWWINGS.NET)

Christian Eklunds hockeykarriär började i Vendelsö och Haninge. I dag ingår de två klubbarna tillsammans med Västerhaninge i nya Haninge Anchors – och när ”Fimpen” nu är klar för en säsong i Anchors är cirkeln sluten.

– Haninge är klubben man växte upp i. Jag gick till Djurgården som elvaåring så för mig kommer alltid Djurgården vara klubben i mitt hjärta. Men nu får jag gå tillbaka till min moderklubb och betala tillbaka där allt började. Jag är ju ingen Gretzky direkt men kan de få ut någonting av att jag spelar där så gör jag jättegärna det, konstaterar Christian Eklund med ett skratt.


Med sig får ”Fimpen” sin gamla Djurgårdslagkamrat, Fredrik Bremberg, som egentligen hade lagt skridskorna på hyllan.

– Jag snackade in honom, ha, ha. Frågade att kan du inte ställa upp ett år och ha lite kul? Sedan försökte jag locka honom med att han får vara med mig i ett omklädningsrum i ett år till men då sa han att det är ju enda anledningen till att inte spela, skämtar Haninge Anchors nya frontnamn med ett skratt.

Var ”Linkan” svårövertalad?
– Ja men jag sa att det är ett bra sätt att hålla sig i form. Frun blir inte glad om han blir otränad och fet så efter många om och men så blev han väl lite hitlurad, ha, ha. Närå men han tycker nog att det ska bli lite kul också. Det finns ju många Djurgårdare i Haninge också som brukar gå på de här matcherna så det blir kul.

Fredrik Bremberg skrattar han med när bloggen ringer upp honom:

– Nä men det här ska bli kul! Jag vill ju hålla igång lite ändå så jag spelar hellre hockey än går på gymmet så det blir en kul grej. Sedan får vi se hur mycket vi kommer spela, jag har sagt att jag inte kan vara med hela tiden.

Har du någon koll på laget förutom att de spelar i division två?
– Ja, de satsar på division ett så de är seriösa. Jag får väl erkänna att jag aldrig har sett en enda match division två men de kan väl åka. Det är kanske värre med att dribbla och så. Men det ska bli kul så får vi se sedan om även Tim Eriksson och Stefan Pettersson (som också är från Haninge) ansluter till laget också. Det har varit snack om det så det vore kul, säger Fredrik ”Linkan” Bremberg.

Motståndarna lär få fullt upp med de här herrarna på banan, av olika skäl.

– Man blir väl ett jagat byte i division två! Ha, ha. Jag är ju så gammal nu men jag får hålla mig i form, det kan bli tufft.  Om jag kan dribbla ifrån dem? Det vet man aldrig, det kanske tar tvärstopp, säger ”Linkan”

– Motståndarna tycker nog det blir kul att möta oss - hoppas jag. Och killarna i Anchors är duktiga, de satsar hårt, klubben är Sveriges största (sett till antalet aktiva spelare) med 800 medlemmar nu. Sedan har jag lite dålig koll på alla grabbarna men de är unga och seriösa, nu får de in mig och Linkan som har lite rutin, säger ”Fimpen” Eklund.

Man kan ju tänka sig att nivåskillnaden är stor och att det blir läge att ösa in poäng nu för ”Fimpen” men…

– Vi får gå på rutin Linkan och jag. Och jag gör väl inte tusen poäng för att jag går ner några serier. Visst hoppas jag göra några fler poäng men de andra i laget är duktiga, de har ett bra lag redan nu så vi har sagt att vi kommer tillföra rutin och lugn och bidra med idéer till tränarna.

Någon lön är det inte tal om däremot är utrustningen gratis. Det handlar ju inte om pengar utan att betala tillbaka.

– Jag vill ju hjälpa till så mycket det går, det känns juste att betala tillbaka. Sedan har jag många kompisar i klubben, det är faktiskt samma materialare och lagledare som när jag var där som liten grabb… jag har ju hängt i hallen när jag var liten, har alltid sett några matcher per år, jag bor i Haninge och även om Djurgården är klubben i hjärtat så vill man ju ge tillbaka till sin moderklubb också.

När du slutade i Djurgården så var det lite för att nacken inte pallar elitspel. Du är inte rädd att pajen den nu då?
– Jo men jag kommer genomgå kollar, har kontakt med läkare och tränar med personlig tränare för att träna upp mina nackmuskler. Skadan har läkt, däremot kan jag få symptom igen. Och skulle det värsta inträffa och jag får känningar igen så kan jag lägga ner. Men jag får hålla mig undan och inte stå i lika många sarghörn som vanligt. Jag har ju en del hockey kvar i kroppen och tycker fortfarande att det är kul och kan jag då betala tillbaka till moderklubben så gör jag gärna det. 


5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det alltså inte Tim Eriksson från Södertälje som hänger med i nya Haningelaget?

Kul satsning detta för en SSK:are också, och vi är ju några SSK:are därkring med :)

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=462

Marie Hallman sa...

Jo det är han men det var ju ett tag han spelade i SSK, var ju DIF de senaste åren. Kul att du gillar deras satsning dock, det tror jag de uppskattar, ju fler som kommer och tittar desto bättre :))

Anonym sa...

Kul att du fått upp ögonen för division.2 hockey! Är man inte direkt van med.

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack du. hinner inte vanligtvis, ledse för det men det går inte. nu var det väldigt lugnt så nu gick det, kul :)

M sa...

Det är ingen som uppmärksammat att Fimpen i onsdags stängdes av till 30:e november. Detta pga obetalda böter i samband med avstängningen för slagsmålet mot Bofors. Slarvigt, Fimpen!