tisdag 29 juli 2014

Silly season DIF - Samuelsson, Fernholm och Kallin

(Micke Samuelsson, fotad en annan sommar i Axa. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Det har ryktats lite om det ett tag på forumet och idag, tisdag blev det klart att Detroit Red Wingsforwarden Mikael Samuelsson vänder hem mot Sverige – men inte till SSK som en del har hoppats/trott ( då han är fostrad och har sommartränat där) utan till Djurgården.


Samuelsson presenterades på Djurgårdens öppna träning i dag men var inte där personligen. Han ansluter i stället i slutet av augusti. Är en del att pyssla med när man flyttar hela bohaget över pölen antar jag.

Challe Berglund berättar på Djurgårdens hemsida att klubben fört samtal med Samuelsson redan inför kvalserien och Jocke Eriksson sa även han till mig i dag att samtal förts i ett halvår med Detroitforwarden.

Och det är rejält med rutin som kommer in i truppen nu: 699 NHL-matcher, VM-guld, OS-guld och Stanley Cupmästare. Eller som Challe säger på Djurgårdens hemsida:

Med sin proffsighet kommer han att bli ett föredöme för många av våra unga forwards vilket kommer att bidra till deras utveckling, men framför allt är det på isen som vi kommer få väldigt stor nytta av honom. Han är en vass målskytt men har förstås ett bredare register än så  och i vår kamp om att etablera oss i SHL som nykomlingar är det förstås det här en väldigt viktig pusselbit som fallit på plats

Micke var som sagt inte på plats själv men säger så här till Djurgårdens hemsida:

”När Challe ringde var det inte mycket till förhandling. Han är en bra kille som visste vad han gjorde och är lätt att ha att göra med. Han frågade rakt ut om jag vill spela här eller inte.”

Samt:

”Det är bra grejer på gång i Djurgården. De yngre har bra karaktär och sedan behövs en mix av äldre som vet lite grand om hockey i allmänhet. /--/ Jag vill framför allt spela hockey och inte dumpa puck. Sedan händer det så klart att man är i 2-1-ledning men annars vill jag passa pucken och få ett roligt spel. Men det vill väl alla förutom möjligen tränarna…”

**

Det har ju kommit in en back i DIF också, Daniel Fernholm anslöt förra veckan. Jag  hade inte tillgång till datorn då så jag tar med det här nu.

Just Fernholm har det surrats länge om men att det drog ut på tiden berodde framför allt på att det behövde gå tre månader från hans operation tills läkarundersökningen som gav klartecken för spel och det kom till slut.

Det var en hel del sura miner när han drog från DIF till Linköping för några år sedan och så här förklarar han för Djurgårdens hemsida om vad som låg bakom:
Vi missade slutspel och jag hade ett erbjudande från ett schweiziskt lag om att spela tio matcher där som uppladdning inför VM. Alla var överens men affären sprack i sista stund och jag kände att jag var helt ur form under VM. Jag blev besviken på Djurgården som enligt mig agerade mindre bra och samtidigt hörde Linköping av sig. Allt var proffsigt och jag kände att det var ett intressant erbjudande. Jag ska inte hymla med att jag fick dubbelt så mycket betalt av dem men det som avgjorde var dels besvikelsen på Djurgården och att Linköping visade en proffsighet just då. Man jag och Djurgården har lagt det bakom oss och nu är jag tillbaka och vill göra allt för klubben.”

**

En spelare har lämnat DIF i dagarna också. Mattias Kallin går till Vita hästen och där hoppas den 20-årige forwarden på en nytändning i HockeyAllsvenskan. Förra säsongen blev det fyra poäng på 38 grundseriematcher plus en assist på nio matcher i Kvalserien.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hej. Skulle du vid tillfälle kunna fråga Samme varför han inte ville komma hem och kanske bli den frälsaren alla SSK fans hoppats på i alla år? Besvikelsen är för oss SSK'are lika stor som för alla Djurgårdare blev när Sudden inte ville avsluta sin karriär i DIF, men han å andra sidan kom ju som bekant inte hem alls.

Marie Hallman sa...

Stefan: Det ska jag! Han var ju inte ens där i dag (inte jag heller, jag ringde Jocke i stället) men hinner ingen annan före så ska jag ta upp det!

Unknown sa...

Tack. Tror det är många som undrar, varför man säger en sak och gör nåt annat. Kan gratulera DIF till en träningsvillig spelare, han har ju aldrig haft en talang att luta sig mot utan har fått träna till sig all framgång.