lördag 22 oktober 2016

DIF nere på kvalplats

(Marcus Davidsson gör 2-0 i första mötet mot LHC i fredags. Kul. Men resten då? FOTO Johan Sahlén)

Tappad 3-0 ledning till förlust 4-5 under fredagen och ny förlust – nu med 1-2 på lördagen. Båda gångerna mot Linköping.

Man kan inte säga annat än att det går emot för DIF som efter elva omgångar nu är nere på kvalplats en poäng efter tolvan Rögle.


Det har sagts både det ena och andra om DIF senaste dagarna men tar man sig en titt i kolumnen för antal gjorda mål så är det ju uppenbart varför Djurgården just nu är nästjumbo.

DIF har gjort 20 mål på de elva första matcherna. Endast Rögle är sämre med fjorton kassar. Detta kan dessutom jämföras med serieledarna Malmös 41 gjorda mål. Vilket i och för sig är mycket men jämför med något av de andra lagen på topp 6 så har alla gjort fler än 30 mål.

Tittar man på antalet insläppta så har DIF 35 baklängesmål. Jumbon Leksand har 41, tolvan Rögle 38 och elvan Örebro 32.

Topplagen ligger mellan 18 o 29.

Och detta nämner jag för… att belysa det ni säkert förstått. De som ska leverera gör det inte.


Djurgården har en hel del skador, så är det. Det har såklart ställt till det. Men stjärnor som Tambellini, Anderson levererar inte. Den förstnämnde står tex på noll mål så här långt.  Vilket känns aningen märkligt efter den fina försäsongen som han o Matt gjorde.

Och även om det är kul att de unga Davidssonbröderna gör mål och poäng så ska ju det vara en bonus. Det är inte de som ska bära laget vilket de gjort till stor del.  Och någonstans där måste vändningen börja.

Inga kommentarer: