fredag 28 oktober 2016

"Motståndarna är här med rånarluvor och kontrar"

Foto Cmore.

Ännu en förlust, nollade för tredje gången hemma i höst. Av Rögle dessutom. Det var ju precis vad DIF inte behövde.

Där Rögle lyckats vända ett till synes tröstlöst bottenläge till tre raka vinster (den tredje togs mot DIF på Hovet) trampar DIF på i förlustspåret.


Att de här tre nollorna dessutom tagits mot Karlskrona, Örebro och Rögle – där DIF ”skulle” ha minst det först och det sistnämnda lagen bakom sig gör ju inte saken bättre för sargade DIF-fans själar.

Vad går fel då?

Ett enkelt svar är att avsluten inte är tillräckligt bra. DIF vann skotten på mål med 33-21 och skotten utanför med absurda 24-7. Djurgården hade med andra ord skapat alla möjligheter att spela hem en seger men mäktar inte med att få in pucken ens en enda gång.

Ett annat lite mer komplicerat svar på vad som går fel är det som fler har varit ute och funderat kring, nämligen att laget inte helt klarar av att spela den hockey som ledningen vill att DIF ska göra.

Jag skriver ”inte helt” då DIF enligt Corsistatistik och även om man tittar utifrån tex skotten borde ha ett övertag men inte klarar av att ha det.

Så här sa DIF-tränaren Robert Ohlsson på presskonferensen:

”Vi har svårt att hålla vår struktur, vara tålmodiga och inte gå på kontringarna. Det är nämligen gameplanen för de flesta motståndare som kommer hit och vet att vi vill ha taktpinnen.”

Samt:

”Vi för spelet men motståndarna är här med rånarluvor och kontrar, då måste man lära sig hantera det som hockeyspelare också. --- Det vi måste lära oss är att kunna föra en match också men inte behöver man springa bort sig eller åka bort sig. Uppehållet kommer lägligt för oss”

Kloka tankar och kanske är det så att spelatruppen fortfarande inte hittat rätt. Kanske har DIF lagt ribban för högt. Och nu så här när man börjat processen så kan man inte backa och börja ”spela enkelt” som det brukar heta. Eller?

Frågan är ju om DIF hinner hitta rätt under ett tio dagar långt uppehåll. Och vad i hela världen ska man ta till för åtgärder om DIF inte hittar rätt?

Det må vara 39 matcher och därmed 117 poäng kvar att spela om – MEN gapet upp till lagen ovanför strecken är redan så långt att DIF måste vara så mycket bättre och vinna så många fler matcher om det ska bli något annat än kval.


Det GÅR att vända men då måste DIF hitta den där felande länken pronto innan gapet upp blivit större än både plånbok, spelarnas självförtroende och fansens tålamod klarar av,

Inga kommentarer: