onsdag 26 oktober 2016

”Självförtroende är en stor del av hockey”

(Bloggen ringde upp Fredric Weigel i ett blåsigt Malmö efter 1-3 mot Pantern. Bilden är från ett helt annat tillfälle. Foto www.hockeymedmariehallman.se/ARKIV)

SSK gjorde första målet borta mot Pantern då Johan Skinnars förvaltade en fin passning över hela isen från målvakten Mathias Dahlström.

Sedan vände Pantern och vann med 3-1. I takt med att hemmalaget lyckades sätta sina lägen – lite för lätt kanske – åkte SSK:spelarnas självförtroende hissen ner igen. Med ett spel därefter.


Och när Västerås dessutom vann åkte SSK ner i botten av tabellen. Tungt så klart men inte helt nattsvart ändå, tvärtom så ser Fredric Weigel faktiskt ljuspunkter som kan användas för att försöka vända spiralen åt rätt håll.

Här är ett snack med SSK-forwarden om varför spelet inte funkat så här långt, omställningen från ettan till HockeyAllsvenskan, passningsspelet som just nu går alldeles för långsamt och är för utspritt,  vad SSK  försöker göra för att ändra det just nu , vilka saker som ändå blir bättre sakta men säkert,  vad spelarna har för ansvar i den förändringen med mera.

Är lite prat om självförtroende och humör i laget också, det har snackats bland en del fans om disharmoni i laget, vad händer?

Tre minuter in i intervjun blippade det till i telefonrymden och min fråga blev lite knas, det jag sa var att Mats Waltin har varit kritisk och butter angående passningsspelet och den ”han” som nämns där av mig är alltså Waltin.

Här nedan kan ni höra intervju med Weigel som för övrigt vann elva av de fjorton tekningarna som han tog. En bra början i alla fall. Ska man leta ljuspunkter så är det för övrigt endast en pinne upp till tionde plats, två upp till nionde. Även det såklart måste hända något i såväl spel som självförtroende för att ta sig upp från de negativa kvalplatserna.Inga kommentarer: