fredag 2 december 2016

AIK hittar inte hem borta

(Små, små ord av kärlek. Eller inte.... Nils Höglander fick sig några tips och råd från arga Taifspelare. FOTO Cmore.)

Fredagskväll i Tingsryd … eller Nelson Garden Arena som ishallen heter… är och kommer aldrig vara någon dans på rosor.

Tingsryd bökade, krigade, täckte skott, kröp ihop, krympte ytor och gjorde precis allt rätt. AIK? Not so much.


Gnaget spelade sin tolfte bortamatch för säsongen och åkte på den åttonde trepoängstorsken borta för säsongen. Faktum är att AIK är generalsämst i grenen bortamatcher den här säsongen.

På tolv bortafajter har man två segrar vid full tid, två oavgjorda där en gett övertidsvinst och en strafftorsk. I övrigt alltså åtta förluster vid full tid. Nio futtiga poäng inspelade, det kan jämföras med Västervik, bäst på bortaplan i HockeyAllsvenskan. Ett lag som tagit 20 poäng, alltså elva fler än AIK.

AIK har gjort 25 mål på bortaplan på tolv matcher det kan jämföras med 45 hemma. Man har släppt in 36 mål, ungefär lika många som hemma (35).

Mot Tingsryd var det segt och blekt i två perioder. I tredje kom Micke Lindqvists reducering och mer energi från gästande Gnagets sida. Men försent. Plus att Taif är mästare på att täcka skott framför egen målvakt. Jag vet inte hur många gånger som AIK-spelare sköt rakt in i gröten framför Tim Sandberg och det ÄR svårt att få igenom skott mot ett så uppoffrande motstånd som Taif bjöd på.

Och jo jag vet. Domarna hade inte sin bästa dag men det spelar ju ingen roll. Det måste man hantera. Jag hade velat se lite mer jävlar anamma. Det ser ofta blekt ut borta – som att AIK inte helt beredda på den krigarhockey som bjuds on the road på såna här ställen.

Nu låter jag kanske gnällig och det finns ljus i mörkret värda att uppmärksamma. Micke Lindqvist, Christian Sandberg, Jesper Frödén,  Jacob Spångberg, Jens Jakobs till exempel. Liksom underbart kaxiga femtonåringen.

Nils Höglander höll låda, åkte förbi Taifbåset och snackade, tog för sig både här och där, fick assist på Lindqvist mål men allra roligast var det när han fullföljde ett anfall och på slutet puttade till en Taifspelare – en lätt puff. Spelaren tappade balansen och for som en döende svan in i målet och knuffade omkull sin egen målvakt.

Ett par, tre Taifspelare sög raskt tag i gallergrabben nere vid sargen, en farbror i grönvit skrek i ansiktet på Nils – förmodligen något om att så här gör man inte – Nils tog emot skället i några sekunder. Ledsnade och drog en handske i nyllet på den som kopplat brottargrepp om honom. 

Här kan ni se det...

Lite mer sån kaxighet vore kul att se även hos andra i laget. Nu är Nils opolerad och det är väl tur att inte alla åker runt och kaxar men lite mer jävla anamma på bortaplan vore ju inte fel… varför inte redan på söndag då Pantern borta står på AIK:s schema.

Mads Larsen, danske backen som precis lämnat Pantern för AIK, får då chans till revansch. Han råkade ju stå på fel plats och råkade stå precis där pucken kom farande och styrde in Tingsryds 1-0 i egen kasse. Jag gissar att han vill visa lite extra mycket mot Pantern ändå och säkert väldigt mycket mera nu.


Inga kommentarer: