tisdag 27 december 2016

Annandagshockey x 4

(Jubel efter tvåmålsskytten Alexander Nylanders mål. Foto skärmdump från TV4.se. Se höjdpunkter längre ner.)

Värsta matchkrocken i dag (annandagen) för mig… som var i Gävle och jobbade för TT på Brynäs vs HV71.

Det var ju bortamatch för AIK (Vita hästen), bortamatch för SSK (Björklöven) match på Globen för DIF (mot Växjö) och så JVM-premiär mot Danmark på det.


Helt omöjligt att skriva något längre om fyra matcher mitt i natten så jag kör några snabba sammanfattande tankar – i bokstavsordning.

AIK vs Vita Hästen 1-4
AIK vann skotten (26-32) men Hästen vann matchen (4-1) som avslutades med mål i tom kasse. Förlusten var AIK:s elfte på femton bortamatcher (tre vinster vid full tid och en på övertid).

Vet inte varför det går så sjukt trögt för AIK borta den här säsongen men det gör det och i och med denna förlust klev Vita Hästen förbi AIK – upp på åttonde plats med två poäng ner till AIK.

AIK har nu, två matcher i rad, sumpat chansen att ta sig över det där strecket och tja. Det börjar bli dags nu om det ens ska finnas möjlighet att kvala uppåt och inte hjärtat i halsgropen för fansen ifall SSK och VIK vaknar till där längst ner i botten.

Daniel Olsson Trkulja, ende målskytt för AIK. Det målet behövde han! Självförtroendet i spelet har sviktat lite senaste månaderna, det syns men det finns så mycket att plocka ut. Bara hoppas han kan få ut det som finns där.

Höjdpunkter: mest för Hästenfans då…DIF vs Växjö 2-3 e förl
Djurgården har ju haft stora problem med målskyttet den här säsongen. Den här matchen var inget undantag.

Bakåt ser det okej ut men framåt… man kommer inte in där det händer på något vis. Nu lyckades i och för sig Linus Johansson skapa dramatik då han kvitterade med mindre än en sekund kvar att spela.

Läckert!

Att Globens matchur drog i väg tio sekunder vid avblåsningarna och att tiden fick korrigeras med jämna mellanrum bidrog såklart också till dramatiken.

Det blev hursomhelst 2-2 kvitterat av Linus Johansson med mindre än en sekund kvar. Svajjigt med den klockan…

Det blev förlängning och till sist straffar, DIF:s sjunde straffläggning och den femte förlusten på sju försök efter noll mål av två för DIF och två mål på två försök av Växjö.

Matt Anderson och Linus Johansson lade varsin straff men utan att göra mål. Och jag hatar att peka ut syndabockar men en liten fundering. Nu har Matt lagt straffar i sex av de sju straffläggningarna och nätat i … en av dem.

Miss mot Luleå 13 oktober, miss mot Malmö 19 november,  mål i både fjärde och femte omgången mot Luleå 22 november, miss mot Luleå den 29 november, miss mot HV71 den 1 december och miss mot Växjö nu på annandagen.

Vad sägs om att ge någon annan chansen? Nu har i och för sig fler missat. Linus Johansson har lagt fem straffar, två har resulterat i mål så han är (nästan) 50 procentig.
Detsamma gäller Emil Johansson, två straffar ett mål.

Men Markus Ljungh, Juuso Ikonen, Jeff Tambellini, Jonathan Davidsson, Calle Ridderwall, Micke Ahlén och Linus Hultström har samtliga missats sina straffar (Ljungh tre, övriga en var). Å andra sidan så har ju Matt missat betydligt fler… så varför inte testa någon annan?

Hittade inga höjdpunkter men väl kvitteringen:


Björklöven vs SSK 1-5

Kul omstart för SSK där Anton Holm (vem annars?) gjorde hattrick på bortaplan. Framspelad av Fredric Weigel vid första målet, Adam Hansen och Victor Andersson vid det andra och utan assist (enligt swehockey) vid det tredje.

Henrik Nyberg (0-2) och Lucas Carlsson  (1-5) stod för de andra två målen.

Noterbart här att Alexander Sahlin tog 41 av 42 skott då hemmalaget vann skotten med 42-23. Starkt av Sahlin!

Och en minst sagt välbehövlig vinst av SSK som åtminstone tillfälligt klev om Västerås - som inte spelade under annandagen – i tabellen.

Västerås möter Almtuna borta på onsdag i vad som nu verkar vara en haltande tabell igen.

Höjdpunkter:


JVM Sverige-Danmark 6-1
Alexander Nylander inledde målskyttet efter 10.11, Joel Eriksson satte tvåan i slutet av första.

Fyra mål i andra: Jonathan Dahlén, Carl Grundström i shorthand, Rasmus Dahlin och tvåmålsskytten Alexander Nylander stod för fyrverkeriet.

Danmark fick in sin reducering till 6-1 med 2.07 kvar av tredje, lite synd för Felix Sandström som annars hade fått inleda med hållen nolla!

Sextonårige Rasmus Dahlin, yngste JVM-spelare för Sverige genom tiderna,  med en assist (vid 2-0) och ett mål (5-0) verkar av rapporterna att döma ha varit magisk. Häftigt!
Lite bisarr var det dock att höra att man enbart framförde Kanadas nationalsång i en match mellan Sverige och Danmark, liksom när Kanada mötte Ryssland – vilket jag såg själv nu i skrivande stund.

Nog för att JVM avgörs i Kanada med mestadels kanadensiska fans på läktarna men vad jag vet är det ju Internationella Ishockeyförbundet som ”äger” mästerskapet och vad hände med allmän respekt och artighet gentemot motståndarna?

Pinsamt är ju bara förnamnet. Man kan ju bara tänka sig den rödvita vreden om motsvarande hänt i ett annat land. Tröttsamt jävla beteende.

Här är highlights från JVM-matchen:

Inga kommentarer: