fredag 2 december 2016

Djurgården straffade - igen

(Matt Anderson har lag - och missat flest av Djurgårdens straffar. Men har också avgjort en av straffläggningarna. Dock inte mot HV71 på torsdagen, där avgjorde Martin Thörnberg. FOTO JOHAN SAHLÈN/ARKIV)

Djurgården åkte till Jönköping under torsdagen och det var tydligen en händelserik tillställning även slutresultatet bara blev 2-1 efter straffar till HV71:s fördel.

Jag var ju i Gävle men har kollat highlightsen där man kan se de två mål, ett vardera som blir bortdömt för att en spelare – utanför målgården – sveper med klubban inne i den under närkamp och därmed kommer åt domaren.


Jag tycker det blir FÖR petigt faktiskt och håller med Martin Thörnberg (som fick sitt mål för HV71 bortdömt) som på olika ställen citerats då han påpekar att folk vill se fler mål inte färre och jag är helt med dig Martin Thörnberg.  Precis så.

SHL har numera ett situationsrum nu som ska granska allt. Men frågan är ju om publiken vill ha petimeterräkning eller känslor? Jag är säker på det senaste. Visst ska matcherna gå rätt till och hade någon av spelarna med avsikt tryckt in klubban för att slå undan benen på målvakten eller liknande ska det såklart inte vara mål men råka snudda keepern måste man ju få göra, det ingår i spelet. Tycker jag.

Nu blev det 1-1 i petimeterbortdömda mål.

Det blev även 1-1 i matchen som gick till straffläggning och just straffar har ju DIF lite kämpigt med.
Linus Johansson gjorde Djurgårdens enda mål under ordinarie tid, i straffläggningen fick DIF fem försök på sig. Inget gick in.

DIF har nu varit inblandade i sex straffläggningar - fyra av dessa (och därmed fyra poäng till som DIF hade behövt) har förlorats.

Under straffläggningarna har totalt tio straffläggare försökt sig på 21 straffar för DIF. Fem av dessa 21 straffar har gått in.

Två av Matt Anderson i en och samma match, mot Luleå den 22 november där han nätade i omgång 4 o 5 och där sista blev segermålet.

Linus Johansson satte sin straff mot Malmö 19/11 och mot Luleå 22/11. Emil Johansson satte sin straff mot Malmö 19 /11 i tredje omgången och avgjorde då.

Noterbart här alltså att de två straffläggningar där DIF lyckats få in en eller ett par puckar, de två har man vunnit. Medan man i förlusterna nollats helt av motståndarna i straffläggningen. Lite lattjo, ofta får man ju in en puck i alla fall men nej. Så här finns att träna extra på!Inga kommentarer: