torsdag 8 december 2016

DIF - tillbaka i kvalstriden igen

(Tellan - bäst i 1-4 förlusten mot Växjö. FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)

Växjö nollades efter en blek match i Gävle mot Brynäs i lördags. Åkte till Zurich och nollades i den CHL-matchen också. Och hade haft en rejäl måltorka på ledande spelare senaste matcherna.

Allt det där tog man igen mot Djurgården som gick precis motsatt väg efter sju bra matcher och enligt tränare Olsson kom med tre riktigt bra träningar i ryggen på det.

Det är hockey.

Växjö fick ett av målen turligt men visst var det en välförtjänst seger där endast en storspelande Micke Tellqvist kan hyllas för att han höll nere siffrorna. 1-4 förlusten till trots.

Bland ljus i mörkret – utöver Tellqvist - fanns främst JVM-uttagne Daniel Bernhardt och Johan Davidsson, Tre Kronor uttagne Emil Johansson liksom Patrik Lundh som tyvärr fick kämpa för ensam i motlutet.

Ta skotten på mål i andra perioden… 14 vs 2. Två?! Ja Växjö hade två pp men det var ju för att DIF grävde vägen dit själv genom att harva sig trötta i egen zon och sedan ta utvisningar.

Och samtidigt (förlåt för extra salt i såren) vann Leksand sin tredje raka match, 4-0 mot Frölunda hemma, denna kväll… Och det skiljer två futtiga poäng mellan lagen som på lördag får slåss om vem som ska hålla sig över kvalstrecket.

Och varför lyfter DIF inte? Det har varit starkt att gneta in poäng senaste sju matcherna men det där lyfter, det kommer inte. Som spelet ser ut nu kommer det bli ett hårt race mellan Örebro, DIF o Leksand om det där strecket under andra halvan av säsongen.

Rögle kan visserligen komma i fatt men känns ju ännu längre ner i stövelskaften just nu.

Jag har väldigt gärna fel om det här men det är svårt att hitta vad som ska få DIF att lyfta SÅ mycket att man får den där luckan som ger säker mark och spel om slutspel. Jo föresten. Målskytte. Hitta en målskytt. Få igång en målskytt.

DIF gjorde visserligen sju mål mot Karlskrona 25 november men sedan.. två mål (2-1) mot KHK i returmötet två dagar senare , ett mot Luleå (1-2 förlust straffar) ett mot HV71 (1-2 förlust på straffar), ett mot Färjestad (1-2 förlust på övertid) och nu 1-4 mot Växjö. Hörde jag målskyttar?!

Inga kommentarer: