torsdag 1 december 2016

SSK vs Mora, ett par jämförelser


Hann tyvärr inte skriva något om SSK:s 1-4-förlust mot Mora under onsdagen. Så här ett dygn (torsdag natt mot fredag) kan man konstatera att det uppstod någon slags kaos i andra perioden. Så är det i alla fall beskrivet av såväl Mats Waltin som Länstidningen så det var väl så det var.

Kollar man på statistiken från matchen så är det bisarrt nog ganska jämnt skägg på de flesta poster. Även i andra... det som SSK har mest av är visserligen utvisningsminuter men Södertälje vinner även flest tekningar i andra, har flest tacklingar (visserligen bara 2-0 där men ändå).


Antal officiella målchanser är 1-3. Ingen monsterskillnad alltså. Puckinnehav i andra: 9.48 för SSKoch 10.12 för Mora. Gästerna har alltså bara 24 sekunders mer puckinnehav. För att  nämna några detaljer.

Nu är det ju i och för sig inte ATT man har pucken utan vad man GÖR med den när man väl har den inom laget som gör skillnad. Men även där är det statistiskt jämnt. SSK noterades för 18 och Mora för 22 skott på mål. Ingen jätteklyfta mellan de siffrorna.

Så det blir lite svårt att analysera var de där svarta hålen i spelet kommer ifrån med jämna mellanrum. Å andra sidan känns det som att harmonin i spelet från förra året har varit mestadels bortblåst den här säsongen.  Och SSK trevar vidare i jakten på ett spel. Det håller såklart inte.

Jag säger inte att allt ska vara klappat och klart nu för det ska det inte. Säsongen är ju en levande process i sig men ska man slippa kvala neråt så bör det nog vara fler delar i spelet som sitter nu än som inte gör det. I alla fall som en slags röd tråd och solid grund att bygga på.  SSK har en del att jobba med där.

XXX

SSK hade för övrigt Axel Blomqvist på provspel. Han spelade i 10.30, slutade på minus tre och vann en tekning. Och spelade till sig kontrakt.

Så här säger Mats Waltin till Södertäljes hemsida om SSKs senaste värvning:
"Han har en bra blick för spelet och kommer ha avsevärd betydelse för oss. Jag tror också att Axel kommer höja sin omgivnings effektivitet även om det säkert kommer ta lite tid innan han är fullt anpassad till ytorna och vårt spel. Jag tycker däremot att jag redan sett att han har ett stort spel i sig och att han kommer göra skillnad för oss".

Inga kommentarer: