söndag 4 december 2016

Sökes: ett spel som håller.

(Johan Skinnars satte en straff som gav SSK lite extra energi. Lite för sent dock. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

SSK vann de två första seriematcherna. Sedan dess har man inte vunnit två matcher på rad en enda gång. Förluster har det däremot blivit fler av på rad och mot Oskarshamn kom förlust nummer sexton för säsongen.

Fjorton av förlusterna har varit efter ordinarie tid, precis som denna lördag. Och det är tur att SSK ändå har en luttrad men trots allt trogen kärna fans då det här var nionde förlusten på tolv hemmamatcher. Samtliga efter ordinarie tid.


Jag såg matchen med ett öga i bilen på väg hem från Gävle så jag vill inte analysera spelet just i dag men det är klart att Oskarshamns två snabba mål (inom loppet av tretton sekunder) i mitten av första slog an en viss ton för matchen

Å andra sidan… fanns ju två och en halv period kvar att ändra den bilden på.  Och en straff av Johan Skinnars efter 1.02 av första gav SSK ny luft och Victor Anderssons först mål i SSK-tröjan bidrog till att skapa spänning i slutet av matchen.

Det som är lite jobbigt när man funderar lite över SSK:s säsong är ju varför det efter nästan halva säsong fortfarande inte finns ett stabilt grundspel.

Lika uselt som SSK spelade i första och andra perioden, lika jättebra har man spelat i lite olika delar av matcherna – här och där. Ta matcherna mot AIK till exempel där SSK visat att det finns kvaliteter. Men det gäller att titta när man ser dem för helt plötsligt drar någon undan mattan så är det ner i gruvan igen.

Det har ju diskuterats vilt ibland annat lokalmedia hur mycket Waltins laborerande med formationer har spelat in. Och det är klart att när han skickar spelare  hit och bänkar andra spelare – som det ibland bara inte går att fatta varför, som Anton Holm och Johan Skinnars en tid – så påverkar det tryggheten i laget.

Samtidigt så är hockeyspelare vana vid förändringar så även om det har varit väldigt många såna så borde det inte vara avgörande. Och har man ett bra grundspel så spelar förändringar i kedjor inte lika stor roll.. ja ni hajar.

Det är som vanligt numera väldigt jämnt i HockeyAllsvenskan. Det är alla slår alla som gäller och rent teoretiskt är det fortfarande möjligt att avancera – till att börja med över kvalstrecket då det ”bara” är fem poäng upp till tolvan Modo.


Men för att hålla sig kvar där uppe krävs vinst i åtminstone några matcher i rad, någon gång. Annars är det bara att så snabbt som möjligt börja ställa in sig på kval för att ha rätt mindset är säsongens viktigaste matcher kommer. 

Inga kommentarer: