torsdag 4 april 2024

1-1 i matcher efter det snöpligaste av snöpliga självmål.


Den andra semifinalen mellan Djurgården och Mora blev en målsnål historia trots att Dalalaget åkte hem med 3-1 i bagaget. Den avgjordes som täta matcher ofta avgörs, av en slump.

Det stod 1-1 med 1.31 kvar av aordinarie tid efter varsitt power playmål: Daniel Brodin gjorde 1-0 och Chad Yetman 1-1 i den andra perioden.

Så kom då den där olyckligaste av alla olyckliga misstajmade rensningar.

Mora hade PP, pressade på och en puck som fladdrade till högt upp i luften behövde viftas bort. Dessvärre för Djurgårdens del, så bar det sig inte bättre än att Jakob Ragnarssons försök att rensa blev ett klockrent baseballslag som förde pucken via ena stolpen och in förbi en - får man förmoda - ställd Viktor Andrén i DIF-målet.

Djurgården plockade målvakten och Roope Laavainen - som även blev "målskytt" vid 2-1 - satte då pucken i tom bur.

Är det nu läge att hänga den unge backen som växt in snabbt i sin nya defensive roll i DIF, som utvecklats på de få veckor han hunnit vara där efter övergången från Almtuna och som har potential att bli en riktigt stabil back?

Nej självklart inte. En av hockeyns allra starkaste id:n är just att ibland får pucken runt som ett flipper, slump förekommer ofta vid mål och det är som det är bara. Hur surt det än kan kännas.

Och. Som alltid i målsnåla matcher krävs självinsikt:  OM Djurgården spelat bättre i de 58 minuter och 29 sekunder som föregick det avgörande DIF-självmålet så hade DIF inte ens behövt hamna i den här situationen.

Djurgårdstränaren Michael Holmqvist pratade efteråt, i TV4 Play, om att fler måste visa att de vill vara med och tävla. Det borde vara en självklarhet, inget man ska behöva efterlysa i en semifinal inför en supporteruppslutning som är ett gigantiskt privilegium att få spela inför.

Djurgården behövde två perioder för att vakna på riktigt i den första semifinalen och även i denna var det uppenbarligen några som inte var så pigga som de behöver vara. Och när semifinalserien nu vänder till Mora så gäller det att skaka av sig resdammet snabbt. Sitter DIF kvar i bussen så kommer DIF göra en AIK, dvs förlora en slutspelsserie mot Mora.

Hallen Smidjegrav må vara liten men trycket under matcherna i kvartsfinalen mot AIK var massivt, det lär inte vara tystare eller luftigare nu.


Inga kommentarer: