fredag 19 april 2024

Ett fall framåt men förlust för DIF men 0-2 i matcher då Brynäs tuggar på

Djurgården höll nere siffrorna den här gången men till föga hjälp när det blev förlust 1-2 och därmed ett 0-2-underläge efter de två första finalmatcherna i Gävle.

Brynäs inledde med fräsande attackvågor även denna gång men där allt rasade direkt i onsdags, lyckades DIF få ner farten, få lite mer styr på spelet och hålla emot bättre.

Tiden gick, det var mållöst länge och Djurgården hade nu plötsligt lite tur med sig – inte minst då Marcus Krüger halvvägs in i matchen skulle passa Olle Liss men noterades för mål själv efter att pucken gått via Brynäsbacken Simon Bertilsson och i in i mål.

Men är det något Brynäs haft hela säsongen och inte minst i finalspelet så är det kyla och tålamod, ett slags lugnt pondus en känsla över spelet att det kommer bli vinst ändå.

Och det blev det för Gävlelaget som vände och vann med två mål inom loppet av knappt två minuter i början av den tredje perioden.

Tyler Kelleher kvitterade med sitt sjunde mål i slutspelet och Karlis Cukste, som gjorde sitt första mål på hela säsongen – grundserien inkluderad – avgjorde.

Och så vann Brynäs igen, precis lika tålmodigt som de gjort så många gånger förr den här säsongen. De har liksom hela tiden något i bakfickan att plocka fram och gör det också.

Nu vänder serien till Hovet som jag förutsätter kommer koka. På isen måste dock DIF behålla lugnt och spela med hetta samtidigt. Brynäs kommer fortsätta tugga på, likt en flismaskin, tugg, tugg.

För DIF finns inget att förlora, nu är det på riktigt dags att ha full fart framåt, håll tätt bakåt. Det känns lite övermäktigt med tanke på hur det har sett ut i final ett och två men chansen finns ju kvar än så länge i alla fall.