fredag 12 april 2024

En puckout för Mora blev en puck in för DIF som därmed är klara för final mot Brynäs

David Blomgren jublar. Foto skärmdump TV4 Play.

Nittiofyra minuter och tjugosju sekunder utan mål. Sedan - när matchuret stod på 94,28 - sköt David Blomgren Djurgården till allsvensk final där Brynäs väntar med start onsdag i Gävle!

Målet gjordes i powerplay efter att William Pethrus gjort en puckout och därmed gett DIF ett power play som Djurgården till slut kunde göra matchens enda mål på.

Segerskytten David Blomgren avgjorde den här matchserien med sitt första mål i slutspelet, det blott sjätte den här säsongen. Hans tidiga mål denna säsong har gjorts mot Brynäs (i oktober) Kalmar (i oktober), Västervik ( i december), BIK Karlskoga (i februari, ett game winning goal då med) samt mot Mora (!) den 21 februari på Hovet.

Det var en återhållsam match i mångt och mycket under ordinarie tid. Mora fick ett mål bortdömt i inledningen av första perioden, hade en puck på mållinjen i slutet av matchen samt rivstartade den fjärde perioden med ett friläge av Chad Yetman som sånär avgjorde matchen men Viktor Andrén som har fått förtroendet under hela slutspelet var magnifik och räddade än här och än där fram till det enda godkända målet föll.

När David Blomgren avgjort (framspelad av Linus Klasen och Axel Andersson) och David Blomgren hade petat in fjärde pucken i DIFs slutspelstavla på I:et konstaterade Djurgårdsmålvakten att han "egentligen inte kom i håg någonting från matchen" men att det - inte minst under de två förlängningsperioderna "verkligen var en puck i taget".

Ett magnifikt en puck i taget för övrigt... Viktor Andrén tog nu sin första nolla för säsongen, tog 32 skott. Snacka om att kliva fram i rätt läge.

Detta är, enligt TV4 Play, den näst längsta matchen i svensk hockey där det stått 0-0  så här länge. Tydligen är det endast en match mellan Brynäs och Linköping 2017 där det har varit mållöst längre (95.56)

Finalen mellan mesta mästarna DIF och näst mesta mästarna Brynäs inleds på onsdag i Gävle.