onsdag 10 april 2024

Oklar matchform när Djurgården gav bort en matchboll

 

Djurgårdens form känns.... odefinerbar. Ena dagen skarpt, vass, fokuserat. Andra dagar.. Ja vad ska man kalla det? Vilja finns givetvis men plötsligt är formen lika intetsägande som en vardagslunksmatch i november.

Vad händer? Är det skador som spökar? Mental trötthet? Efter Moras 6-1 seger på Hovet i semifinal fem skulle jag vilja sitta som en fluga på väggen i Djurgårdens omklädningsrum och höra eftersnacket hos DIF inför semifinal sex som spelas i Mora på fredag.

TV4 Play hade Mats Sundin som gäst i den andra periodpausen. Mitt i intervjun slocknade såväl ljud som ljus. Kvar stod tre svarta siluetter i tystnad. En rätt talande bild för Djurgårdens form just här och nu.

I den här matchen var det varken fina dribblingar,  läckra passningar, häftiga mål eller osannolika räddningar som karaktäriserade Djurgården.

Hemmalaget såg i stället märkbart energilösa ut, trots stödet från den som alltid massiva väggen av sjungande, gungande DIF-fans (som även dem tappade stinget i slutet av matchen.)

Djurgården leder fortfarande matchserien, nu med 3-2 i matcher och det känns svårt att se det här lamslagna laget gå vidare till finalen, men… DIF vann trots allt två raka i Mora. Om nu Mora plötsligt verkar trivas på Hovet (mot såväl AIK som DIF) så verkar DIF trivas i Smidjegrav.

Det finns dock en hel del frågetecken att redan ut.

·       Hur mår Axel Andersson? Som inte spelade i special teams, förmodligen på grund av skada.

·       Djurgårdens special teams? Var inte så särdeles speciellt just nu.  

·       Varför kommer inte Djurgårdens stjärnor upp i nivå och om det är skador som hämmar varför lyckas de inte dra upp energin i båst?

·       Sist men inte minst. Vem tar täten på fredag i lilla men ack så (förmodligen) Smidjegrav. Det blir en spännande match där Mora antinger tvingar fram sju på Hovet eller har spela färdigt för säsongen medan en final väntar på DIF.

Inga kommentarer: