tisdag 2 april 2024

En straff. En puckstöld. Ett matchstraff och en seger.

En bra period räckte för DIF. Foto skärmdump TV4 Play.

Vad är en bra straff? Tja, frågar du mig så är svaret, den som sitter.

Djurgården såg inte riktigt ut att vara ”med” i matchen under period ett och två.

I pausen inför period tre hade laget ett ”bra snack” om att ”det här håller inte om vi vill gå vidare i slutspelet” berättade Ludvig Rensfeldt efter matchen för TV4 Play.

Ett plötsligt piggare DIF vände sedan 1–2 till 3–2.

Först ut att inleda vändningen var, Linus Klasen efter att Axel Andersson varit för snabb för Kalle Kratz. Klasen tog straffen, åkte lååångsamt fram mot Waltteri Ignatjew, för att sedan stanna till och chippa pucken över Moramålvakten.

Finländaren  må vara utsedd till årets målvakt den här säsongen men en sådan fint är det fler målvakter som lurats upp på läktaren av.

Klasens straff gav 2–2 och en extra ilagd växel på ett redan tänt Hovet (grymt tifo!) och ett uppvaknat hemmalag.

Och nu var DIF ”med” i matchen på alla sätt och vis. Blott 1.35 efter straffmålet var Linus Eriksson på hugget när Mora drällde med pucken, snodde åt sig den från Jakob Norén, tvärvända, åkte ner och distinkt skickade in pucken längs isen och därmed vände matchen till 3–2.

Men det blev en twist till i matchen.

Det är svårt att se på bilderna exakt vad som hände före men det som syns på bilderna som nu ligger uppförstorade på nätet är hur Linus Klasens klubba är uppe på tvären vid Noah Steens tänder.

Matchstraff för Klasen och fem minuters pp för Mora som inte fick något att stämma plötsligt och Djurgården leder med nu med 1–0 i matcher.

Jo en sak till. Olle Liss slagskott som i första perioden gav kvitteringen till 11. Det är konst det. En på riktigt otagbar missil som skär genom allt som en sylvass varm kniv går genom smör.