tisdag 23 april 2024

Fyra raka segrar. Brynäs tillbaka i SHL.

Grattis Brynäs som är tillbaka i SHL. Foto: skärmdump TV4 Play


Fyra matcher, fyra segrar. Brynäs var större och starkare. Djurgården var inte ens nära, de heller. Gävlelaget har vunnit 22 av de 23 senaste matcherna. Svepte Nybro i kvartsfinalen, vann med 4-1 mot BIK i semin och svepte nu alltså DIF. Och tog klivet upp i SHL - välförtjänt.

Djurgården försökte. Men var numret mindre. Brynäs hade bredare trupp, vassare spets och ett tålamod och en pondus som ingen annan rådde på. Imponerande.

För stockholmshockeyn blev det... ett avslaget slutspel. 

SSK, tvåa i serien vek ner sig och sveptes av BIK Karlskoga i fyra raka.

AIK, där en och annan verkar ha haft fokus mer på kommande säsongs lag, vek ner sig mot Mora.

DIF slog Björklöven i kvarten, Mora i semin och så långt är det såklart godkänt men sedan var det slut i tanken. Trist, det hade varit kul att se en jämnare final.


Brynäs firar, bakom sjunger och dansar Djurgårdsfansen för att hylla sin förening men skickar också budskap till spelarna i klubben.'

Men det var det. Det kommer som tur var alltid en ny säsong.

Oskarshamn som byter plats med Brynäs kommer inte att ha samma ekonomiska (och därmed spelmässiga och organisatoriska) muskler som Gävlelaget har haft i vinter vilket öppnar för alla de som inte lyckades den här säsongen.

Så grattis Brynäs! Upp till nya bevis alla i och runt AIK, SSK och DIF.

Ps. så här på säsongens sista dag.... VÄRLDENS STÖRSTA TACK till alla härliga supportrar i AIK, DIF, SSK och övriga lag . Ni förgyller verkligen den här serien, alla matcher, i stort och i smått. Utan er, ingen glöd. Vilka tifon! Alla härliga sånger. Det är ni som gör resan och mödan värd!! DS.


 

Inga kommentarer: