onsdag 16 oktober 2024

AIK-DIF 4-2. Mina MMM från derbyt

 
Seger för AIK i säsongens första derby. Foto: Skärmdump TV4 Play.


Derby ett för säsongen är färdigspelat, krutröken har lagt sig. AIK, som inledde säsongen skakigt med tre förluster på de fyra inledande matcherna tog nu sin tog sin femte raka seger och det dessutom på hemmaplan inför fullsatta läktare.

Vinsten gjorde att AIK även klev upp på femte plats medan DIF puttades ner från topp sex till plats sju. Här är mina MMM från matchen!

AIK

MMM:

Oskar Magnusson, f. DEN kylan vid segermålet. Tar emot en magnifik passning av Simon Åkerström, spurtar på ner mot Hugo Hävelid som han sedan drar ut åt vänster innan han sträcker ut hand och klubba och viftar in pucken till höger om DIF-keepern via dennes benskydd.

Målet var Oskars femte så här långt. Han klev fram redan i inledningen av säsongen, när AIK fortfarande svajade betänkligt. En spelare att lita på i alla lägen.

Scott Pooley, f. Mål för tredje matchen i rad. I sin fjärde match i AIK-tröjan. Pooley inledde sin sejour i klubban med en assist och en ramträff. Står efter fyra matcher på sex poäng (3+3) och verkar ha kommit in med mentalt raketbränsle i laget. Snacka om att han var väl värd att vänta på för AIK.


MM:
Jonathan Stålberg, mv.
Tvåa i målvaktsligan, återigen stabil och lugnet själv fast det stundtals regnade puckar och spelare över honom. Blev till och med överkörd av en egen spelare och tappade luften men skakade av sig det och spelade vidare. Tog 32 av 34 skott.

M
Simon Åkerström, b.
Toppar, trots att han är back, interna poängligan i AIK med sina sex mål och fem assist på fyra matcher. Vilken värvning! Och som han spelade fram Pooley vid 4-2 målet. Tokkyligt. Visar på fin blick för spelet.

********

DIF

MMM

Marcus Krüger, f.
Klart bästa tekare i Djurgården (14-9), kvitterade till 1-1 och visade som alltid en inställning som stavas kolsvarta ögon. Vid kvitteringen flög han över Stålberg och in i målet. Skulle bara fram och gör ingen besviken.

MM

Tyler Kelleher f.
Inga mål och inga poäng men fyra skott på mål och en som skapar möjligheter i alla lägen.

M

Colby Sissons, b. Bidrar också mycket till spelet, hittar lägen och skapar chanser. 

 

 

 


Inga kommentarer: