fredag 18 oktober 2024

"Jag tröttnade på hockey och lade av!"

Hampus Larsson, tvåmålsskytt mot Almtuna. Foto Marie Hallman /hockeymedmariehallman.se


Pandemin satte spår i många spelare. Hampus Larsson var en av dem. Efter två år av enbart träningar och inga matcher hade han fått nog och lade av. Men. Som tur var, så klev en ledare från Trångsund fram och övertygade honom att börja spela hockey igen.

Efter två säsonger med Tyresö Hanviken ringde Niklas Wikegård. Det som från början var känna på, blev kontrakt med Djurgården där Hampus Larsson nu gör sin första säsong. Och det har börjat bra för 21-åringen.

Hampus Larsson har gjort fyra (jag tror jag säger tre mål i inslaget men fyra ska det vara) mål på tio matcher för DIF. Han gjorde ett mål mot SSK, ett mot Kalmar och på fredagskvällen kom två mot Almtuna i Uppsala i en match som - för ovanlighetens skull svängde över till DIFs favör.

DIF har ju tappat en hel del poäng då ledningar blivit avgöranden efter ordinarie tid där DIF sedan har  två vinster på övertid och straffar och tre förluster på dito. 

Men mot Almtuna följdes en 2-0-ledning (mål av Marcus Krüger och Hampus Larsson) och en fin, intensiv förstaperiod med sänkt tempo i den andra och det gynnade inte DIF. 
Almtuna gick med två snabba mål i fatt i början av tredje (2-2) men Uppsalalaget drog även på sig två tunga utvisningar i slutminuterna, vilket DIF kunde utnyttja.

Marcus Krüger forcerade in 3-2 i pp och Hampus Larsson satte punkt med 4-2 i tom bur.

Här nedan finns en intervju med tvåmålsskytten Hampus Larsson där vi pratade om allt från matchen, målen och omkastningar i kedjorna till mentorn Patrick Thoresen, varför Larsson lämnade AIK, vad som fick honom att fortsätta med hockeyn ändå och vad han ser mest fram emot (förutom att vinna matcher och försöka ta DIF till SHL) under säsongen. Blev lite om fansen också då DIF hade ett av spelarna uppskattat följe med sig till Uppsala.

In och lyssna på Hampus Larsson här:
Copyright ljud och bild: Marie Hallman/ www.hockeymedmariehallman.se/

Inga kommentarer: