onsdag 23 oktober 2024

Två mål, tre poäng för AIK i Östersund


(Målvakten Jonathan Stålberg fortsätter att leverera liksom Scott Pooley. Foto Skärmdump TV4 Play)

Det var verkligen ingen match det sprakade om, varken på isen eller på läktaren.

Men det brydde sig inte de drygt tolv (om jag räknade rätt) AIK-fansen om då de fick se sitt lag vinna med 2-1 uppe i Östersund.

Här lite hiss och diss efter matchen:

# Hiss! Scott Pooley. Fortsätter leverera precis som han har gjort i varenda match sedan debuten mot Nybro. Detta var Pooleys sjätte match i AIK-tröjan och hans passning vid segermålet (2-1) i andra var definitivt den spelmässiga behållningen denna match.

En diagonalpassning som skar som en laserkniv genom hett smör, genom Östersundsförsvaret, perfekt levererad med ypperlig tajming vid bortre stolpen där Christoffer Björk kom farande, gick ner på ett knä och direktstyrde in pucken.

Målet var det andra för Björk i HA den här säsongen och han visste vem han ville tacka. ”Pooley! Jag får tacka för den passningen, det var bara att sticka fram klubban”, konstaterade AIK:s segerskytt i TV4 play.

Scott Pooley har för övrigt gjort sju poäng (tre mål och fyra assist) på sina sex spelade matcher.

# Plus ska även ges till Jonathan Stålberg som bjöd på sedvanlig stabilitet i målet. Snacka om att AIK-keepern som nog många tänkte skulle vara tvåa har klivit fram och (anser jag) spelat sig till förstaspaden.

Jonathan Stålberg har nu fått spela tio av elva matcher. Har spelat nio av dessa från start (blev inbytt i premiären). Om vi tar de nio från start så är 27-åringens facit: sju vinster ( Kalmar, Tingsryd, Nybro, Vimmerby, Almtuna, DIF samt Östersund) och två förluster (Mora 25 september) och BIK Karlskoga (18 oktober) .

Han har släppt in totalt 17 mål och ett snitt över insläppta mål på låga 1,81. Endast Emil Kruse i Oskarshamn är bättre (1,71). Stålberg har dessutom hållit en nolla, mot Nybro.

Här pratar vi leverans!

Kvällens DISS… att man ens orkar ta en videotitt, ganska lång dessutom efter en i mitt tycke odiskutabel olyckshändelse. En av domarna åkte i full fart baklänges bakom ena målet, och brände (fortfarande i åkriktning bakåt) på en Östersundsspelare som försökte slänga sig åt sidan.

Domaren skadade sig. Jättetråkigt men varför leta utvisning efter en sådan händelse? Det fanns ingen utvisning att hitta och spelet gick vidare. Som det borde varit från början.

Den skadade domaren klev av för egen maskin, förhoppningsvis enbart mörbultad. Krya!

Inga kommentarer: