fredag 11 oktober 2024

Svajjigt men poäng in för DIF. Till slut. Igen.


Krüger sätter segerpucken med en spelare färre på isen.  Foto Skärmdump TV4 Play.

Det blev ett avgörande efter ordinarie tid igen! Men den här gången vann DIF (med 4-3) under förlängningen, under sista minuten av övertiden med en spelare mindre på isen.

Kan tänka mig att Victor Eklund svettades rejält i utvisningsbåset och nog skänkte en minst sagt varm tanke till Hugo Blixt (som  hittade en passning tvärs över hela isen) och Marcus Krüger (som kom fri och avgjorde vid ena stolpen).

Marcus Krüger. Foto Skärmdump TV4 Play.

”Bra att vi tar det till övertid. Det är viktiga poäng för oss”, konstaterar Marcus Krüger i TV4 Play.

I samma intervju hos TV4 Play konstaterade han att Djurgårdens PP var bra, att spelet i 5 mot 5 inte funkade ännu men att ”vi är på väg mot något”.

 

Foto Skärmdump TV4 Play.

NÅGRA ANDRA PUNKTER ATT TA MED SIG FRÅN MATCHEN…

!! Dick Axelsson!! Fortsätter leverera. Gjorde mål igen, har nu gjort fem mål och toppar därmed den interna skytteligan. Fyra av dem fem har kommit i pp. Vasst vapen där. Men spelar även fram andra, är trea i den interna poängligan med sina 8 poäng (5+3), hack i häl på Marcus Krüger på nio pinnar (3+6) och Linus Klasen som också har gjort nio poäng (1+8)

?? Men var är Patrick Thoresen??  Han dundrade in som ett ånglok, men har de senaste matcherna inte synts av i varken mål eller poängprotokoll. En stark ledare absolut, men han snittar 21.02 i istid och borde kanske fått in fler än ett mål (och tre assist).

Hoppas ni förstår mig rätt här. Norrmannen hade några chanser i dag, var riktigt nära men utan att få med sig avsluten.  Och Thoresens 1+3 på sju matcher är inte dåligt men med den istiden, det ledarskapet, de förväntningarna som finns på honom så vill i alla fall jag se lite fler poäng. Han har ju ett superskott. Det vill nog många Djurgårdsfans höra vina oftare.


Optimisten och pessimisten: Fem av Djurgårdens åtta spelade matcher har alltså avgjorts efter ordinarie tid. De övriga tre har DIF vunnit vid full tid och DIF har därmed tagit poäng i varje match. Men DIF har således också tappat poäng då det utöver fredagens vinst på övertid och premiärvinsten på straffar även har blivit en förlust på övertid och två förluster på straffar.

 

 

 

 

Inga kommentarer: