onsdag 2 oktober 2024

FEM FÖRSTA - DJURGÅRDEN. Lite hit och lite dit.

Patrick Thoresen, klart bättre än förväntat så här långt! FOTO Skärmdump TV4 Play

Djurgården ligger femma efter de fem första matcherna för säsongen. Efter Oskarshamn borta, BIK Karlskoga hemma, Västerås borta, Östersund hemma och Vimmerby borta har DIF samlat ihop tio poäng  efter två vinster vid full tid, en vinst på straffar och två förluster efter straffar

Här är några minnesvärda moments (bra och dåliga) från de fem första fajterna:

Premiären mot Oskarshamn blev en tillställning som avslutades med en lååååång straffläggning. Det krävdes 24 straffar innan matchen var avgjord – till Oskarshamns fördel. Tyler Kelleher fick slå fem straffar och nätade på två av dessa. 

Kelleher är för övrigt den som lyckats bäst totalt sett på straffar under de tre straffläggningar som DIF haft under de fem första matcherna då han har lagt sju straffar varav fyra slutat med mål. Linus Klasen har också fått stort förtroende, har lagt sex straffar men bara fått in en i mål (mot Karlskoga).

En annan spelare som fastnade på näthinnan i premiären var ju Dick Axelsson, som efter 1,5 års frånvaro på isen gjorde mål 4.31 in i sin comeback som hockeyspelare i Hockeyallsvenskan. Dick har nu gjort totalt fyra mål i de här fem matcherna, utöver det mot Oskarhamn så blev det även två mot Västerås och ett mot Östersund. Tre av de fyra mål  har gjorts i pp.

En annan gammal goding som har varit bättre än åtminstone jag trodde är Patrick Thoresen. Han missade premiären men har varit med i laget sedan match två där han var toktaggad och for runt som en furie i första perioden som han inledde med en tung tackling och att sånär göra mål.

Norrmannens ork avtog lite sedan (av förståeliga skäl) i den matchen men han har varit tongivande i de fyra matcher han har spelat, gjorde mål i straffläggningen i match två, mål i spelet i match tre mot Västerås men framför allt känns det som att hans närvaro gett mental stadga till laget.

Och hans passningar… den stenhårda precisa till Tyler Kelleher mot Vimmerby var som tagen ur skolboken.


Djurgårdsglädje efter vinst. FOTO Skärmdump TV4 Play

Apropå Tyler Kelleher. Han har verkligen imponerat. Han styrde in Thoresens stenhårda passning mot Vimmerby och gjorde två mål i matchen före det, mot Östersund. Samt har bidragit med en assist, dvs totalt 4 (3+1) poäng så här långt.

Amerikanen har haft några puckar i ramen också, är kreativ, irrationell, spelskicklig, läser spelet väldigt bra och måste vara en dröm att spela med. 

En annan spelare som varit härligt att se är Victor Eklund, ett litet yrväder på och vid sidan av isen som flyger bra med ett leende i både ögonen och mungipan. Man kan ju inte annat än älska spelglädjen där.

Tränarduon Robert Kimby och Michael Holmqvist trodde inte sina ögon under den lååånga straffläggningen i premiären. FOTO Skärmdump TV4 Play

På minussidan…

… finns såklart skadan på Arvid Costmar som vred till något i benet/foten i den andra matchen och tvingades linka av. Han är frejdig, orädd, känns som en som tar täten mentalt också så det är trist att det blev en tidig skada här.

 Målvaktsspelet har också svajat. Jättebra i vissa perioder, inte alls bra i andra. Det är lite svårt att sätta fingret på varför det är så instabilt. Jag hävdar att både Andrén och Hävelid kan spela med mer stadga än så här. Och javisst, Hävelid höll nollan mot Östersund hemma – det är ju på pluskontot såklart men fick bara åtta skott emot sig då.


Victor Eklund, en av juniorerna som bjudit både på bra spel och glädje. FOTO Skärmdump TV4 Play

Så det har sammanfattningsvis varit lite upp och lite ner så här långt för DIF men det har det varit för fler av de topptittade lagen också.

DIF har fyra poäng upp till 14-taggarna Björklöven och BIK Karlskoga men också bara tre pinnar ner till Oskarshamn under topp sexstrecket. Det blir förhoppningsvis en jämn säsong detta.

Till sist.. ett litet fun fact. Fredric Weigel har ju varit runt lite i hockeysverige men han inledde ju karriären i Haninge och sedan som junior i DIF där han spelade i både J18 och J20 och även fick nosa på spel i a-laget men det är först nu som han har gjort mål som senior i en tävlingsmatch för DIF.

Det målet kom i match fem, mot Vimmerby när han forcerade in 2-1 i slutet av tredje perioden.

x

Inga kommentarer: