onsdag 9 oktober 2024

Superstart men bara en pinne för DIF mot Zorrosnitsande SSK.

Bra start för DIF men ännu en tappad bonuspinne. Foto: Skärmdump TV4 Play.

En kul match, bra intensitet från båda lagen. Djurgården ägde första perioden efter två snabba inledande mål, SSK tog över och ägde den andra med en tidig reducering och sedan även kvittering.

I tredje var det inledningsvis lite avvaktande spel men DIF satte mer och mer press mot SSK-målet och till slut kom utdelningen i form av Colby Sissons som med ett rappt backskott skickade pucken via en SSK-spelares hjälm och upp i nättaket till 3-2. Men det var inte slut där.

SSK kvitterade ännu en gång. Adam Wikman, back på lån från Färjestad borrade in ett hårt skott förbi en skymd Andrén halvvägs in i tredje. Och i spelet tre mot tre avgjorde SSK:s Egor Polin med en kylig Zorro.

Egor Polin drar in sin zorro. Foto: Skärmdump TV4 Play.

Fem DIF-detaljer från matchen:

·       Fyra av Djurgårdens sju spelade matcher har avgjorts efter ordinarie tid. Av dessa har DIF endast fått med sig bonuspinnen en gång. Den pinnen plockades i Oskarshamn, i bortamatchen och efter maratonstraffläggningen i premiären. Sedan har DIF förlorat på straffar hemma mot BIK Karlskoga, på straffar borta mot Vimmerby och nu alltså borta efter förlängning mot SSK.

·       Spelet i första perioden var en fröjd att se. Djurgården har sett lite vilse ut i uppspelen emellanåt i de inledande matcherna men nu var det spel enligt instruktionsboken i första perioden. Tajt, välavvägt, effektivt och vältajmade uppspel.

·       Hampus Larsson gjorde sitt första mål i Hockeyallsvenskan och i seriespel för DIF. Fort gick det också, tog bara 1.35 innan 21-åringen som värvats från Tyresö/Hanviken nätade efter en spelvändning och med ett distinkt skott.

·       Forwardstalangen Anton Frondell gjorde sin första seriematch för säsongen och NHL-scouterna på läktaren gladdes säkerligen åt att se 17-åringen men fick även dräggla över en annan talang. Victor Eklund gjorde både sitt tredje mål för säsongen (2–0) och spelade fram till Larssons inledande kasse. Viktigt att Eklund junior bara fortsätter ösa på i sitt frejdiga offensiva spel, inga mentala bromsklossar där inte.

·       Dick Axelsson blandar och ger. Spelar fram, hittar luckor, gör dragningar och skapar lägen som många andra bara kan drömma om men spelar även lite slarvigt ibland och det drog på Djurgården utvisningar. Under en av dessa inledde SSK sin upphämtning.

F Egor Polin. Skärmdump TV4 Play.

·       Tar en SSK-punkt också.

Fö  För vilken stark upphämtning SSK gjorde, två gånger om. Och vilket mål som Egor Polin avgjorde med. En välavvägd zorro. En del avskyr det, jag älskar sådana här mål. Omöjliga för målvakten att se och ta, hockeygodis för publiken. Och lite extra pikat att Polin som inledde som trettonde forward vågar sig på en sån grej. Läckert.