måndag 1 juli 2013

NHL-draften Wennberg i första rundan och några överraskningar på slutet

Det var bara en svensk som gick i första rundan men totalt blev 24 svenskar tingade  under NHL-draften natten mellan söndag och måndag.

Brynäscentern Elias Lindholm gick som nummer fem, till Carolina. Förre DIF-forwarden Alexander Wennberg, kommande säsong i Frölunda, plockades av Columbus som nummer 14. Andre Burakovsky, som lämnat Malmö, gick som nummer 23 till Washington.

I andra rundan plockades Leksands Jacob de La Rose av Montreal (draftpick nummer 34 totalt) , Modos Robert Hägg av Philadelphia  (41), Gustav Olofsson som spelat i Green Bay plockades av Minnesota wild (46) Linköpings Carl Dahlström av Chicago (51) och Djurgårdens Linus Arnesson av Boston (60).

Linus trodde han skulle gå i tredje rundan så en plats i andra var ju bättre än han själv väntat sig. DIF backen  följde draften hemma i Sverige och var inte alls nervös, messade han i alla fall när jag hörde av mig och frågade hur nervöst han var...

AIKs Mattias Janmark var riktigt bra i Elitserien under sin debutsäsong men fick här vänta en bit in i tredje rundan på sin draftpick, han gick som nummer 79 till Detroit. 

Djurgårdsjunioren Tobias Lindberg, som fick vara med fem matcher i A-laget i vintras plockades av Ottawa som nummer 102. Där finns ju redan Mika Zibanejad och Fredrik Claessson från DIF så de verkar ha ett gott öga till klubbens juniorer.

Robin Norell är en annan back från Djurgårdens juniorlag som man dock inte har hört så mycket om här hemma, han plockades av Chicago som nummer 111.

AIK:s juniorback Marcus Karlström har inte heller hunnit göra sig ett namn här hemma, spelade förra säsongen i U18,  men plockades av Winnipeg som nummer 194.

Sist men inte minst plockades SSK:s back Robin Press av Chicago som allra sista draftval, nummer 211. Var man plockas är ganska irrelavant för hur man lyckas. Det finns ju hur många som gått tidigt och inte blivit något och många som plockats sent (eller inte ens draftats alls) och blivit stjärnor men just för att han var sista draftpick så blev Press omnämnd både här och där i media. Kul på sitt sätt.

Övriga svenska draftval har ni här (Namn, klubb hemma och klubb som man draftats av, draftpick)
Niklas Hansson, Rögle av Dallas, (68)
Marcus Högberg, Linköping av Ottawa (78)
Fredrik Bergvik, Fröunda av San Jose Sharks (117)
Gustaf Possler, Modo av Buffalo (130)
Viktor Crys Rydberg, Linköping av NY Islanders (136)
Anton Cederholm, Rögle av Vancouver (145)
Emil Pettersson, Timrå av Nashville (155)
Anton Blidh, Frölunda avBoston (180)
Wilhelm Westlund, Färjestad av Colorado, (183)
Hampus Melén, Tingsryd av Detroit (199)
Andreas Johnson, Frölunda av Toronto (202)


1 kommentar:

Pluggen sa...

Man får ju hoppas att Wennberg åker över direkt istället för att spela för frölunda!