söndag 28 juli 2013

Silly Season AIK: Derek Joslin

AIK behövde få in minst en tung back till och under söndagen presenterades NHL-meriterade Derek Joslin som klar för klubben.

Joslins kontrakt gäller över ett år och den nye backen ansluter senare i augusti. Kanadensaren har spelat över 110 NHL-matcher och är enligt en spelare jag pratade med ”jäkligt stor”.


Joslin väger 95 kilo till sina 185 centimeter (enligt Eliteprospects) så det lär vara en kubikig spelare om ni förstår vad jag menar.

Daniel Rudslätt säger i ett pressmeddelande att Joslin är en duktig tvåvägsback med bra skridskoåkning som kommer passa bra på de stora rinkarna” och att han har ”ett väldigt gott rykte”.

Tränaren Rikard Franzén säger i samma pressmeddelande att ”Derek är en tuff karaktärsspelare som tål mycket istid och kan användas i utsatta lägen. Men lika viktigt är att han är en bra person i omklädningsrummet som är ödmjuk och sätter laget i fokus”.

Jag kollade med en spelare som kommit till ett lag där Joslin precis blivit trejdad och där hade lagkamraterna bara haft gott att säga om honom både som person och spelare så det ska väl stämma då.

Han har dock flyttar runt rejält i NHL, ny klubb varje säsong känns det som på slutet här men det är mycket politik i trejder och sånt där borta också så det går inte att läsa ut för mycket av det. Ska bli intressant att se honom in action här.
    
SPELARE UNDER KONTRAKT I AIK 28 JULI

Målvakter: Daniel Larsson, Alexander Hamberg (Niklas Lundström, lånas ut till SSK)

Backar: Jonathan Andersson, Daniel Josefsson, Jonas Liwing, Christopher Aspeqvist, Fredrik Carlsson, Fredrik Svensson, Derek Joslin.

Forwards: Oscar Ahlström, Victor Ahlström, Patric Blomdahl, Fredrik Hynning, Mattias Janmark, Björn Melin, Marcus Nilsson, Esa Pirnes, Christian Sandberg, Oscar Steen, Edgars Klavins, Oscar Steen, Mark Hurtubuise


SILLY SEASON 2013
*Nicklas Jensen åkte direkt efter  säsongen till NHL och blev nerskickad till AHL
* 7 mars: Förlänger kontraktet med Mattias Janmark, Niklas Lundström och Jonathan Andersson.
* 19 mars: Skriver två årskontrakt med Marcus Nilsson, poängsprutande forward från BIK Karlskoga.
* 20 mars: Förlänger Christian Sandberg på för tre nya år. AIK Går ut officiellt med att Daniel Rudslätt är ny sportchef
*28 mars: Det blir officiellt att backen Andreas Frisk (klart sedan februari) samt forwardsduon Kristopher Beech och David Lillieström inte får förnyat kontrakt.

*3 april: HV71 går ut med att man värvat AIK-backen Stefan Johansson som därmed lämnar Gnaget efter fem säsonger. Johansson var en av dem som tog upp AIK i elitserien.
* 4 april: AIK gör officiellt att Fredrik Carlsson (även kallad Fish) förlänger sitt kontrakt.
* 12 april: AIK går ut med att man förlängt kontraktet för backen Christopher Aspeqvist och forwarden Edgars Klavins.
*26 april: Leksandsforwarden Mark Hurtubise skriver på för AIK.

* 1 maj: Tobias Viklund bekräftar att han utnyttjar en KHL out och flyttar från AIK till Automobilist Yekaterinburg kommande säsong.
 * 1 maj: Obekräftade uppgifter i flera svenska media gör gällande att Niklas Lundström är på väg till NHL kommande säsong.
* 7 maj: AIK går ut med att man lånar ut Niklas Lundström till SSK, samtidigt som man har förlängt med Alexander Hamberg i två år till och låter honom vara kvar i AIK och slåss med Larsson om förstespaden.
*31 maj: Djurgårdens assisterande tränare Mats Bäcklin hamnar lite oväntat i AIK som även går ut med att den nya tränarkonstellationen består av Rikard Franzén (headcoach), Mats Lindgren, Mats Bäcklin och Stefan Persson.

*27 juni: Backen Fredrik Svensson kommer tillbaka till AIK efter en säsong i Luleå.

*7 juli: David Lillieström Karlsson skriver på för Huddinge.
*26 juli: Broc Little skriver på för Springfield Falcons och är därmed inget alternativ för AIK.

*28 juli: AIK går ut med att man signat NHL-meriterade backen Derek Joslin.

Inga kommentarer: