fredag 5 juli 2013

Trampa Mickis!!!!

(FOTO: Skärmdump från Barncancerfonden.se)

Tanken var att samla in 6 000 kronor till Barncancerfonden. Det tog bara några timmar.  På morgonen fem dagar efter att insamlingen startade fanns 131 687 kronor på kontot.  Och mer rullar förhoppningsvis in :

– Helt fantastiskt och otroligt! Säger Calgaryforwarden Mikael Backlund till bloggen.

På Barncancerfondens hemsida kan vem som helst starta en insamling under en bestämd tid. Pengarna går till just Barncancerfondens forskning, stöd och informationsarbete och ”Mickis” insamling pågår mellan 1 juli och 10 augusti.

Calgaryproffset gick ut försiktigt, satte 6 000 som mål och hoppades på det bästa.  Att nå målet gick fortare än han kunnat ana. 6 000 var uppfyllt inom några timmar, efter en dag hade över 20 000 kronor kommit in, efter en och en halv dag var hans insamling uppe i 40 000.

Insamlingen som är inne på sin femte dag hade på fredagsmorgonen över 131 000 kronor på kontot och frågan är ju nu hur mycket han tror det kan landa på?

– Det är svårt att säga men vad det än blir nu så är det grymt. Det vore häftigt att ta 200 000, det är en bit dit men jag hoppas! Säger Mikael Backlund.

Men Calgaryproffset nöjer sig inte med att samla in pengar. Den 9 augusti kommer han cykla en etapp i Barncancerfondens ”Ride of Hope”, ett två dagars cykelevent där alla som vill kan vara med och antingen cykla etapper eller hela sträckan mellan från Lund och Umeå till Stockholm (se mer nedan).

Backlund kommer cykla 13,2 mil mellan Katrineholm och Västerås, därav namnet på insamlingen som heter ”Trampa Mickis”. Och just Barncancerfonden ligger Calgaryforwarden varmt om hjärtat:

– Jag jobbar med barncancerfonden i Calgary sedan 2 år tillbaka, så jag ville göra något event här i Sverige också och hittade "Ride of hope". Via där hittade jag att man kunde göra en egen insamling så kände att jag ville göra både och. Cykla och samla in, säger Mikael Backlund till bloggen.

Att han inte nöjde sig med insamling utan även vill ta det ett steg vidare och berodde alltså dels på det redan tidigare existerande engagemanget i fonden men också för att det passade bra rent praktiskt för Backlund som fick en spricka i foten när han täckte skott i en match mot Nashville i mars.

Han spelade vidare i Calgary med sprickan då men tvingades sedan tacka nej till VM då sprickan inte hade läkt och inte kunde läka om han spelade vidare och då Calgary på grund av detta sa bestämt nej till VM-spel. Den skadan har gjort att sommarträningen blivit lite annorlunda.

– Som jag sa så ville jag hjälpa Barncancerfonden och detta event låg bra i kalendern och lät roligt. Det är ett bra träningspass, ett bra sätt att skänka pengar och ett bra sätt att dra in pengar. Jag tränar hårt som vanligt under sommaren. Jag har ju fortfarande en spricka i foten så jag har fått ändra mitt träningsprogram lite, det har blivit mer cykel träning vilket passar bra. Och jag har även nyligen köpt en mountainbike i Calgary! Säger Mikael Backlund.

Du har fått ett enormt gensvar på din insamling och har slagig målet flera gånger om. Vad tänker du om det?
  – Ja vad ska man säga, det är helt fantastiskt och otroligt hur mycket som jag har samlat in. Jag är väldigt glad och tacksam över alla pengar som folk sponsrar med!!

FAKTA:
Ride of Hope är ett cykellopp i två delar, dels 125 mil, mellan Lund och Stockholm och dels 100 mil från Umeå till Stockholm.

Loppet genomförs till förmån för Barncancerfonden.  Sträckan Lund-Stockholm inleds 3 augusti, sträckan Umeå-Stockholm den 5 augusti. Eventet går i mål den 11 augusti.

Den som vill delta kan antingen cykla hela sträckan eller en enstaka etapp. Cykeleventet kommer passera Sveriges samtliga sex barnonkologiska centra. Tanken med loppet är dels att samla in pengar till Barncancerfonden och dels att visa medkänsla för de drabbade och ge de barn och familjer som får cancerbehandling en positiv upplevelse.

Mer om loppet hittar ni om nu klickar på den här länken.

Mikael Backlunds insamling pågår till och med den 10 augusti, vill du bidra eller följa hur insamlingen går så hittar du den här 


Inga kommentarer: