tisdag 30 juli 2013

NHL-gänget i Järfälla växer...

(Niklas Kronwalls Allstars bjuder på skönt lir fredag 9 augusti i Järfälla.  Här fotad vid förra årets match. FOTO JENS FORSBERG)

Det började med en handfull NHL-kompisar till Niklas Kronwall. Nu är listan över stjärnor och tunga namn som spelar i Kronwall stars lång.  Och det krävs inget mer än en kul match för att locka dem till Järfälla.

– Ja de tycker det är kul! Många har varit med i flera år, det brukar bli en rolig kväll och jag hoppas och tror att de tycker det är lika kul som jag gör, säger Niklas Kronwall.


Det är inte bara de svenska elitlagen som drar igång försäsongen nu, även de svenska NHL-spelarna känner springet i benen och går på is på måndag på det sedvanliga Puddinglägret som Tre Kronors materialförvaltare erbjuder varje augusti.

 (Stanley cupmästaren Johnny Oduya kommer.... FOTO JENS FORSBERG)

Fem dagar senare får en ansenlig rad av stjärnorna spela match också när den årliga matchen mellan Niklas Kronwall Allstars och Järfällas A-lag spelas i Järfälla hallen.

Just nu är de här lirarna klara: Niklas Kronwall, Detroit, Jonathan Ericsson, Detroit, Gustav Nyqvist, Detroit, Jonas "Monstret" Gustavsson, Detroit, Mikael Samuelsson, Detroit, Joakim Andersson, Detroit, Johnny Oduya, Chicago, Marcus Krüger, Chicago, Gabriel Landeskog, Colorado, Jacob Josefsson, New Jersey, Niklas Grossman, Philadephia, Henrik Tallinder, Buffalo, Patric Hörnqvist, Nashville, Mattias Norström, tidigare i bla LA Kings, Daniel Rudslätt, tidigare ibland annat AIK samt årets Kronwallstipendiat som offentliggörs på plats.

  (... liksom Patric Hörnqvist.... FOTO JENS FORSBERG)

Det är gratis entré till matchen, eller snarare valfri entré. Vill man så betalar man valfri summa för biljetten. Tanken är ju ändå att dra in pengar till Järfälla HC som är Niklas Kronwalls moderklubb. Och hela grejen började som sagt för några år sedan i mindre skala:

– Jag tyckte alltid det var skit kul när vi körde en reunionmatch med gamla Järfällakillar som hade spelat i högre serier men som inte var aktiva längre. Men i grund och botten handlar det om att få in så mycket pengar som möjligt till Järfälla och då sa vi att det kanske finns möjlighet att få in mer pengar om vi har med fler NHL-killar som är med och lirar. Så vi är väldigt tacksamma över att alla är med och ställer upp för Järfälla.

Och det är fortfarande valfri entré?!
– Ja, det är det sedan hoppas vi så klart att publiken donerar det man själv tycker är vettigt.

Ni skulle ju sälja biljetter?
– Ja kanske men tanken är att fylla hallen och få in publik, sedan säljer vi lotter och har lite andra såna bitar runt matchen som vi också hoppas ska ge utslag i kassan, säger Niklas Kronwall som puffar lite extra för några nyblivna mästare, dels Stanley Cupmästarna Krüger och Oduya och dels nyblivna världsmästarna Tallinder och Landeskog.

 
  (... Jacob Josefson... FOTO JENS FORSBERG)

– Chicago hade ju en helt otrolig säsong, det kommer bli svårt att upprepa hur de gick genom hela grundserien och vann och dessutom var överlägset bästa laget sett över hela året. Så det är skitkul att de (Krüger och Oduya) är med här, sedan har vi ju Gabbe (Landeskog) och Tallen (Tallinder) som är nyblivna världsmästare, det känns också jäkligt kul att bjuda publiken på det. Liksom Jocke Andersson och Gustav Nyqvist som fick vara med och vinna Calder Cup (AHL) så det finns många vinnare med i år.

Och gamla vinnare, du har vunnit både OS, VM och Stanley Cup ju?
– Jo men det var ett tag sedan, nu pratar vi färska vinnare, ha, ha.

Att Niklas Kronwall fortfarande har stort engagemang för sin moderklubb går inte att ta miste på. Järfälla har haft det tufft senaste året och jobbar nu hårt för att sanera ekonomin.

– Jag vet att det var lite tufft i våras men nu har det kommit in nytt blod i föreningen som har engagerat sig otroligt mycket och fått klubben på rätt köl igen. Det känns inspirerande och det känns som att alla som jobbar i de utskott som man ha skapat verkligen vill framåt och vill göra något, säger Niklas Kronwall

  (... Jonte Ericsson.... FOTO JENS FORSBERG)

Han har själv goda kontakter med klubben och följer via den information han får vad som händer och sker. Och att bidra med bland annat pengarna som den här matchen ger är självklart.

– Jag tänker på ungarna! Om klubben ska börja om från början kanske hälften av spelarna börjar om i en annan klubb och då står hälften av grabbarna – som kanske inte färgar i en annan klubb – utan lag och det är inte bra för någon om man ska bedriva en bra juniorverksamhet som man har gjort tidigare. Men jag tror man kan nå upp till en bra sån verksamhet igen så jag tycker det ser positivt ut för framtiden.  hyfsat uppdaterad

  (... och Marcus Krüger - även han Stanley Cupmästare -  med flera .... FOTO JENS FORSBERG)

Datum och tider för matchen:
Dag: fredag 9 augusti.
Plats: Järfälla ishall.
Entré: Valfritt, lägg vad du tycker det är rimligt.
16.30–17.15: NHL-spelarna skriver autografer till de som vill ha
17.45–18.00: Isvärmning.
18.00–18.10: Knattematch
18.30: Matchstart, matchen spelas i två perioder om tjugo minuter vardera. Det kommer även läggas in en strafftävling mellan NHL-spelarna.

Aktuella info om matchen finns här: https://www.facebook.com/events/141898882680174/


Inga kommentarer: