onsdag 25 februari 2015

"Det är kniven på strupen"

(Robin Kovacs jublar på bilden efter en 3-2-seger mot Vita Hästen i oktober. Under tisdagen blev det ny seger och även klart att han vunnit Guldgallret som årets junior.  FOTO JESPER ZERMAN/ ARKIV)

 Sjutton mål och tio assist, totalt 27 poäng. Robin Kovacs är inte bara poäng och skyttekung i AIK – han är överlägset i topp bland juniorerna och nu även Guldgallervinnare säsongen 2014/2015.

Kovacs sällar sig därmed till en fin skara spelare där bland andra senaste årens vinnare:  backen Lukas Bengtsson och forwarden Filip Forsberg har vunnit titeln före honom.


Robin Kovacs har ju verkligen burit AIK – de gånger han har haft en dipp så har även AIK haft downperioder och tvärtom när det har gått bra för artonåringen.

Guldgallervinnaren fick för övrigt glädjas dubbelt under tisdagen då AIK vann vid full tid för andra matchen i rad -  något som inte hänt sedan månadsskiftet november/december då AIK hade sin fem matchers vinstsvit precis efter att Nordström tagit över som ny tränare.

AIK vann visserligen två matcher i rad månadsskiftet december/januari också men då var det en trea (2-1) mot Björklöven hemma följt av en straffvinst mot Vita Hästen hemma.

Lite lustigt då att det nu blev en ny trea mot Björklöven följt av ny vinst mot Hästen men nu vid full tid.


(COPYRIGHTS Foto Jesper Zerman, ljud www.hockeymedmariehallman.se OM du inte får i gång inslaget så går det att köra även på Youtube HÄR)

Nu vann ju även Oskarshamn medan Asplöven förlorade. Det gör att Oskarshamn drog ifrån AIK lite och att AIK är kvar under strecket som nästjumbo men nu med samma antal poäng (65) som Asplöven.

AIK och Asplöven skuggar sedan i sin tur Vita Hästen (som tappade sin kvalplats pga AIK vinsten), Oskarshamn och Timrå alla på 68 poäng medan nya åttan Almtuna har 69 pinnar med sex poäng kvar att spela om. Snacka om att det blir högoktanig spänning i kampen om de sex sista poängen och därmed – för AIKs del en chans att slippa kvala neråt och otroligt nog en liten mikroskopisk men dock chans att ta sig upp på topp åtta.

Störst fokus sista två omgångarna ligger dock – och ska ligga givetvis – på att kravla sig över det negativa kvalstrecket.


I Inslaget lite högre upp finns ett mobilt snack med Robin Kovacs i ordets rätta bemärkelse då jag – som körde hem från Brynäs-Örebro ringde upp Kovacs som satt i bussen på väg hem från Norrköping. Blippetibloppar lite i början men blir tekniskt bättre efter någon halvminut.

FOTNOT: De här har vunnit Guldgallret tidigare:
2010 Fredrik Pettersson-Wentzel, Almtuna (nu i Färjestad)
2011 Markus Ljungh, Västerås (nu i Djurgården)
2012 William Karlsson, Västerås (nu i Anaheim Ducks)
2013 Filip Forsberg, Leksand (nu i Nashville Predators)
2014 Lukas Bengtsson, Mora
Inga kommentarer: