onsdag 25 februari 2015

Djurgården reste sig och kopplade greppet

(Marcus Sörensen bröt måltorkan och avgjorde. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Djurgården har haft svårt med tredjeperioderna ett tag. Inför tredje mot Luleå sa Jocke Eriksson till C-more att det var dags att vända den trenden, dags att ta fram vinnarskallarna.

Precis det hände.


Två snabba mål – en bruten måltorka av Marcus Sörensen 2-3 efter 06.03 i sista perioden och en sista spik i kistan av Markus Ljungh 2-4 efter 07.01 säkrade en minst sagt viktig trea som gör att Djurgården och Brynäs nu kopplat ett starkt grepp om de två sista play in platserna.

Eftersom Leksand förlorade mot Skellefteå är det nu nio poäng upp till DIF för Dalalaget – med tolv pinnar kvar att spela om. Inget är klart men det ska till bra mycket för att Djurgården ska missa play in nu.

Den här segern hade dessutom några – för framtiden viktiga ingredienser. Eller som Marcus Sörensen sa till C-More på frågan hur det kändes att äntligen få göra mål och ta en trea:

-Det var så länge sedan så jag hade nästan glömt hur det känns. Det var precis vad den här gruppen behövde, får vi upp självförtroendet till slutspelet så blir vi en maskin.

Här är några viktiga saker som hände:

Det tog tolv minuter och sjutton sekunder innan DIF ens sköt sitt första skott. Då hade Luleås Lennart Petrell redan gjort 1-0. Det var Andreas Englund som tog det skottet på mål, han tog även skott nummer två som resulterade i en kvittering efter ett starkt uppsnurrande av Luleåförsvaret.

En lustig detalj är att Englund nu gjort två SHL-mål - båda mot Luleå. Det första kom 26 oktober hemma på Hovet.

Simon Gysbers ökade på till 2-0 med slagskott som verkligen kan kallas projektil utan att det blir fånigt. Satan vad han bombade in det skottet som var hans första SHL-mål i DIF-tröjan, ja över huvudtaget i karriären.

Luleås Jan Sandström kvitterade i andra, DIF såg okej men inte mer ut. Ungefär som det har varit i de senaste matcherna. Bredd, kämpa men ingen spets som kliver fram och avgör. Men det fanns det den här kvällen.

Simon Gysbers lade en grym passning till Marcus Sörensen som friställde Djurgårdsforwarden som avslutade kliniskt rätt upp i vänstra krysset. Hans första mål sedan 8 januari mot Brynäs borta och garanterat en fin kick för självförtroendet.
Markus Ljungh fastställde 4-2 segern drygt en minut senare med sitt totalt åttonde SHL-mål för säsongen.

Två orosmoment dök (givetvis) upp också för DIF. Andreas Englund klev av i slutet av matchen och stackars Steve Saviano tog för andra gången på sex dagar en puck i fejjan.

I fredags råkade ju Marcus Sörensen skjuta Saviano i ansiktet så att huden sprack mellan näsan och läppen på morgonvärmningen. Ett antal stygn på sjukhus och några fixade tänder senare spelade Saviano match där han även gjorde mål. Starkt.

På onsdagen var det en DIF klubba som råkade skicka upp pucken i ansiktet på Saviano, enligt uppgift inifrån omklädningsrummet så illa att det rök ett gäng tänder till dessutom och så illa att han hade svårt att ens prata efteråt. Det är ju en himla tur att Savianos fru är tandläkare för här blev det en hel del att jobba med.

På fredag tar DIF emot Leksand på Hovet. Där och då kan man säkra play in-platsen. Lyckas Jocke Eriksson får sina lagkamrater att verkligen suga i sig kvällens självförtroendebost så kan det gå.
Inga kommentarer: