tisdag 24 april 2018

”Alla steg på vägen har sin charm”


 (Mattias Janmark! Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Han gjorde en fin debutsäsong i NHL, fick den andra helt spolierad av skada men kom igen och har gjort en ny fin säsong 2017/2018. Nu är Mattias Janmark på väg mot VM men först väntar Sweden hockey games.

Den förre AIK-forwarden har gått från klarhet till klarhet men han är faktiskt ingen Tre Kronor debutant. Debuten skedde redan 2013 men på den tiden fick han nöja sig med Euro Hockey Tour och de där vårturneringarna inför VM.

(Janmark med Zibanejad. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Nu väntar Sweden Hockey Games och sedan just VM i Köpenhamn. När Tre Kronor tränade på tisdagsförmiddagen spelade Janmark tillsammans med Mika Zibanejad och Lias Andersson, en kedja som både kan hållas eller ändras beroende på vilka som kommer in närmsta dagarna.

(Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Jag fick en pratstund med Mattias Janmark om allt som hänt de fem senaste åren, både för honom som människa och som hockeyspelare. Han har lärt sig, blivit härdad men är på något sätt ändå samma lugna Janmark som innan. Ibland känns det som tiden har stått still fast den inte har det. Kul ändå, att han är sig själv!

Vi pratade lite om vad VM betyder för honom och så fick han kommentera vad han tycker om AIKs säsong och klubbens chanser att någon gång ta sig tillbaka i SHL. Med mera!! In och lyssna:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: