tisdag 24 april 2018

”Det känns som det var igår, man får lite flashbacks”

(Mika Zibanejad tillbaka på Hovet! (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det har gått några år nu sedan Mika Zibanejad for runt på Hovets is med en frenesi och fart som charmade alla och som fick motståndarna att slita sitt hår.

Ramsan ”17 år, ja han är 17 år” fastnade i mitt huvud och varje gång jag ser eller hög något om Mika så går den genom huvudet. En annan bild jag har i huvudet är hur han vräkte dåvarande Frölundabacken John Klingberg över sargen med en tackling.


Samme Klingberg är med i truppen och han får förlåta men för er som har glömt… så kan ni se den tacklingen på det här youtubeklippet: (bäst närbilder runt 50 sekunder in)


Men Mika Zibanejad är så mycket mer än det som hände då. Han har satt avtryck på andra sidan pölen också, först i Ottawa under sina första säsonger i NHL och numera i NY Rangers där han gjort två säsonger.

(På Tre Kronors träning. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det finns fler sidor av den här killen också, som musiken han ägnar en hel del tid åt för att få tänka på annat, slappna av och vara kreativ med. Han har släppt två låtar och det kommer att komma fler, vi pratar lite om det och vill ni lyssna på hans debutlåt ”Forever” som kom i juni 2017 så kan ni höra den  här:


Låt nummer två heter Cant go back home och släpptes i september, alltså i höstas. Den kan ni som har spotify gå in och lyssna på HÄR.

Hur som helst. Jag pratade med Mika om allt ifrån vad som skiljer den sjuttonåring han var då till den man han är idag till just musiken och de två spelare han fick träna med under tisdagen, Mattias Janmark och Lias Andersson.


(Mika Zibanejad känner sig hemma på Hovet fortfarande. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Vi pratar om att han åkte över så ung och vad som är det viktigaste som hänt människan Mika genom åren, bolagen han har ihop med brorsan, de nya låtar som är på gång och eventuella dj-gig, sommarträning, hyllningarna till Avici under SHG, var som är hemma – Stockholm eller Nordamerika och om han nu kan bygga på känslan från JVM-guldet då han senast hade Tre Kronortröjan på sig. Med mera. Så in och lyssna här!


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: