söndag 29 april 2018

"Inget jag trodde före säsongen"


(Elias Pettersson. Foto www.hockeymedmariehallman.se. Tyvärr risigt ljus och ljud där vi stod, sorry för det)

Tre Kronor hade chansen att vinna hela Sweden Hockey Games men det blev Finland som vann med 3-1 och därmed också vann hela turneringen. Men det var väl inte så många som funderade på det efter matchen.

VM börjar kommande fredag, dvs den 4 maj och mest intressant efter matchen var att se vilka som gick in och ut ur ett rum och hämtade ut sina VM-kavajer och sin VM-väska med prylar som VM-resenärerna skulle ha.


Förbundskaptenen Rickard Grönborg sa ganska tätt inpå matchen att han behövde ha lite tid på sig att diskutera fram den preliminära VM-truppen med de övriga ledarna i Tre Kronor men det gick fort.

Medan vi stod där och väntade på spelare i en dryg timme kom och gick, som sagt, spelare ut med VM kavajer så det var ingen överraskning direkt när pressmeddelandet gick ut vid 19-tiden att fyra spelare: Erik Brännström, Axel Jonsson Fjällby, Jacob Nilsson och Patrik Zackrisson (som drog på sig en skada tidigare i SHG) nu fick lämna truppen som er ut så här:


Den spelare som jag hade tänkt prata med kom aldrig ut till media så när Elias Pettersson, som ju inte ville träffa media efter lördagens Tre Kronordebut, nu kom ut till mixade zonen så tog jag några citat där istället.

Det blev tyvärr en sådan där ”alla måste prata med honom samtidigt” intervju. Viket innebär att det flyger frågor från alla håll, noll röd tråd och ganska så rörigt. Plus att vi bara fick stå precis där det skulle förbi restaurangvagnar med mera… Ingen höjdare.

 Jag har satt ihop några bitar här – dels svar på mina frågor och sedan svarar han på ett par andra reportrars frågor också men tyvärr så hörs de frågorna knappt på bandet så ni får ta det för övad det är.

Elias är ju trots allt en blivande världsstjärna så jag tänkte det kunde vara kul att höra några tankar från honom om hans två matcher under Sweden Hockey Games, vad han lärt sig om spel på den här nivån, om pressen som läggs på honom från olika håll, vad det skulle betyda för honom att få spela VM och att få vara med i Tre Kronor, stöttningen från Mikael ”Mikkis” Backlund, hur han hanterar alla tips och råd som kommer från olika håll, hur fort det går att ta kliv från olika nivåer.

Svaren hör ni här:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

MATCHFAKTA
SVERIGE- FINLAND 1-3  (0-0, 1-0, 0-3)

MATCHEN: MMM+
MÅLVAKTERNA: Anders Nilsson, Sverige   % och Harri Säteri, Finland  %
PUBLIK: 6 750
DOMARE:  Roman Gofman och Konstantin Olenin

BÄST I SVERIGE
MMM Mikael Backlund, f
MM Adam Larsson, b
M Mattias Janmark, f

BÄST I FINLAND: Veli-Matti Savinainen och Harri Säteri, mv

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
1-0 (09.07) Oliver Ekman Larsson (John Klingberg) Spel 5 mot 4.

TREDJE PERIODEN
1-1 (01.42) Juuso Riikola (Juuso Ikonen) Spel 5 mot 4
1-2 (03.42) Veli-Matti Savinainen (Teuvo Terväväinen)
1-3 (19.14) Sebastian Aho (i tom kasse)

SKOTTEN I MATCHEN:  27-24  (8-6, 11-7, 8-11)
  
Citatet: 
Alltid surt att förlora, speciellt mot Finland”
Tre Kronors målvakt Anders Nilsson till HockeyNews efter matchen.

Inga kommentarer: