lördag 28 april 2018

”Det har varit hög spelglädje de här två matcherna”För nio år sedan kastades Mikael Backlund in i Tre Kronor under VM och gjorde såväl landslags som VM-debut på en och samma gång, bara 21 år ung.

Han vet hur det är att kastas in sådär så när han nu har supertalangen Elias Pettersson på ena sidan och Adrian Kempe, 23 åringen som gjort succé i NHL i vinter så minns han hur det var och använder det för att göra den unga duon bekväma i sina roller.


Och det funkar ju alldeles utmärkt. Elias Pettersson sa i Cmore efter första perioden att han var nervös inför matchen och Adrian Kempe som kom in något jetlaggad till match två skakade av sig både premiärfjärilar och trötthet och blåste på rejält framåt.

Lite trevande i de första bytena men sedan kom skillsen fram. Inga poäng av Elias men ett mål av Adrian blev resultatet av det men då ska man veta att Mikael Backlund bäddade för ungdomarnas framfart med sitt kloka spel som gjorde det svårt för ryssarna att hänga med.

Är alltid lika roligt att prata med Mikkis här är en intervju om bland annat matchen, hedersuppdraget som kapten som han inte alls väntat sig, vem han trodde du skulle vara kapten, om att spela med unga och redan omtalade spelare som Elias Pettersson och Adrian Kempe i sin kedja, vilken roll han vill ta den här turneringen och under VM, hur han pushar de som debuterar i VM nu, lika unga som han var vid sin egen debut med mera, med mera. Så in och lyssna.


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

MATCHFAKTA:
SVERIGE- RYSSLAND 3-1  (1-0, 2-0, 0-1)


MATCHEN:  MMMM
MÅLVAKTERNA: Magnus Hellberg, Sverige 95,83 % och Vasily Koschechkin, Ryssland 88,89%
PUBLIK: 5 696
DOMARE:  Anssi Salonen och Jari Pekka Pajula, Finland

BÄST I SVERIGE
MMM Mattias Janmark, f och Mikael Backlund, f  
MM Lawrence Pilut, b och Oliver Ekman-Larsson, b
M Adrian Kempe, f  och John Norman, f

BÄST I RYSSLAND:  Sergei Andronov, f och Mikhail Grigorenko, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (17.31) John Norman (Mattias Janmark)

ANDRA PERIODEN
2-0 (17.31) Lawrence Pilut (Adrian Kempe)
3-0 (14.14) Jacob Nilsson (utan assist)

TREDJE PERIODEN
3-1 (13.37) Alexei Byvaltsev (Ilya Kablukov)

SKOTTEN I MATCHEN:  27-24  (8-6, 11-10, 8-8)
  
Citatet
”Det var lite nervöst i första bytet men sedan var det bara kul”
(Jättetalangen Elias Pettersson hade allas ögon på sig när han gjorde sin Tre Kronordebut. Han slappande av rätt fort och hade flera fina lägen.

Inga kommentarer: