söndag 4 juli 2010

Hockeys hardest hitters


(Mannen som gett upphov till uttrycket Kronwalled är nu utsedd till en av NHL:s tio "hardest hitters" genom tiderna. Bilden är från en isträning förra sommaren. Foto.www.hockeymedmariehallman.se)

Niklas Kronwall har fått mycket beröm för sina vältajmade och stenhårda tacklingar och nu har han även utsetts till tionde bäste på att tacklas i NHL genom alla tider!

Det är kanadensiska tv-sportkanalen TSN.ca som valt ut de tio spelare som man anser har varit de bästa i konsten att tacklas. Det är en blandning av stilar, eller som de säger i videon"There are clean hitters, some are a little dirty and some just dont care".

Niklas går in under rubriken clean. Sedan finns det säkert åsikter om tacklingar i allmänhet och hur de här spelarna spelar i synnerhet. Det finns ju faktiskt några röster i videon också som menar att en del tacklingarna är för hårda och i vissa fall feltajmade (dock inte i Niklas fall) men hur som helst tacklingar är en del av spelet och de är svåra att göra bra (och börjar snart närma sig utrotningshotade i elitserien).

Men TSN har gjort en video i ämnet "hockeys hardest hitters". Den är hela 22 minuter och den som vill frossa i tacklingar och kommentarer kring de tio utvalda hittar tacklingsfesten på den här länken.

Niklas är som sagt tia på listan som även har med namn som Cam Neely, Denis Potvin and Scott Stevens. Svensken får vid ett ställe omdömet: "If you talk about hits, this is as big as it gets". Stort.

Vad tycker ni bloggläsare om tacklingar? För få eller för många i elitserien? Vem är bäst/fulast när det gäller att få in en clean hit?

Dela

9 kommentarer:

JayJay sa...

En äkta Kronwallare kan få en fullständigt euforisk!

Marie Hallman sa...

jayjay: ja det är vackert och otäckt på en och samma gång. Grym precision och en fantastisk tajming men samtidigt lite lätt ångest när den som blir proppad blir groggy.

JayJay sa...

Precis Marie.

Anonym sa...

För få tacklingar i Elitserien. Så fort en spelare delar ut en hård, shysst, axel-mot-axel tackling blir det utvisning.

Daniel Pettersson sa...

Det är pinsamt i elitserien. Pinsamt. Det borde självklart tillåtas mer. Jag har försökt kolla runt lite om det är så att det är fler skador i NHL än i elitserien men jag har inte hittat något som tyder på det öht. Tror snarare att det är så att det är utvecklande för en spelare att behöva vara på tårna hela tiden, på grund av risken för tacklingar, ökar helt enkelt tempot i allt du gör på isen.

Marie Hallman sa...

anonym: ja det är trist, känns som ingen vågar tacklas snart. haka och slasha däremot går bra - det gillar jag inte.

Marie Hallman sa...

Daniel: Håller med dig om allt där. Alla hugg och slag skadar mer, för att inte tala om fula knätacklingar. Men när spelarna knappt vågar dela ut en tackling så får de för lite träning i det också vilket gör att de tappar i tajming osv inte bra. Det borde jobbas mer med detta, är ju ändå en del av spelet. Eller borde vara kanske man ska säga. :S

Anonym sa...

This is when the fund 2015 maximum 401k contribution limits becomes completely
stable for all state workers to choose how their pension plans of key executives.


Also visit my page; Irs Maximum 401K Contribution 2015

Anonym sa...

Tɦawnks ffor sharіng you info. I truly appreciate ʏߋսr effߋrts and I will be waitiing for your next ρoswt
thank you once again.

Feel free to surf to my web-site ... Detroit dui lawyer