måndag 26 juli 2010

Silly season Widing: " Vill ju gärna vara utomlands - men för den skull är inte elitserien avskrivet "

Jag har fått tag på Daniel Widing nu och har därför korrigerat lite i inlägget under.

Var ett par grejer som var fel där men nu ska det stämma hoppas jag.

Och Widing bekräftar för bloggen att han letar ny klubb efter att han och Davos kommit överens om att bryta kontraktet.

– Ja, det stämmer. Det är helt klart nu. Jag kommer inte att spela där i vinter. De vill inte ha mig som spelare och då vill inte jag vara där heller så det är bäst för båda om det blir en annan lösning.


Exakt hur den lösningen ska se ut ekonomiskt är inte klart ännu men:

– Vi har en bra diskussion om det, så med största sannolikhet så kommer vi att lösa det. Eller vi kommer att göra det, konstaterar Widing.


Svensken lär vara eftertraktad på den svenska marknaden där flera elitserielag, bland andra Djurgården och SSK fortfarande letar efter en sista spetsforward. Och kanske även AIK om inte värvningen av George Laraque går i lås.


– Jasså, ja är det så, så får vi se men de ringer väl till min agent och kollar hur läget ligger då. Men jag vet inte, för än har jag inte hört något än från dem i alla fall. Och jag tittar väl utomlands i första hand, men det är sent på sommaren nu, det här är så färskt och många lag har redan fullt i sina trupper, så det är svårt att hitta något som är klockrent.


Vad vill du helst själv?

– Jag skrev ju två årskontrakt för att jag ville vara utomlands och därför så kan jag tänka mig vara kvar utomlands. Sedan så blev det så här, fast jag tyckte jag hade en okej säsong. Jag låg ändå över 20 mål (21 på 45 matcher i vintras) och har gjort 20 mål tre år i rad så jag tycker inte själv att det har varit så risigt. Men vi har en tuff coach. Han är bra och organisationen är bra, men han är tuff och har väl en speciell syn på hockey som inte riktigt passar mig, som inte är samma som min.


Vad har han för syn då?

– Jag har inte kommit underfund med det än, ha, ha. Det kanske är därför som jag inte blir kvar? Säger Widing med ett skratt och glimten i ögat innan han betonar:


– Men han (coachen) bra och organisationen och Davos och allt med. Det finns inga hard feelings alls mellan oss. Och vi har en bra diskussion nu.


Någon särskild liga utomlands som du är sugen på?

– Nja men jag tycker ju att schweiziska ligan har en rolig hockey. Den är snabb och så. Men då kan det bli lite knixigt för då skulle Davos släppa mig till en konkurrent och det kanske de inte vill. Men vi får jobba vidare med det där så får vi se.


Om jag säger så här rent hypotetiskt … Om till exempel Djurgården ringer och vill ha dig som ersättare för Marcus Nilson vad säger du då?

– Oj, det måste jag ju såklart fundera på i så fall. Det får vi se då! Man måste ju kolla allt och så innan man kan svara på en sån fråga, ha, ha.


Hur viktigt är det för dig att spela utomlands är väl kanske en bättre fråga?

– Alltså jag ville ju vara utomlands, det var därför jag åkte hit och jag vill gärna prova ett år till eftersom det är kul att vara utomlands, men för den sakens skull så är ju inte elitserien avskrivet.


Du håller en dörr öppen för elitserien samtidigt som utlandet är ett bra alternativ?

– Ja, precis, det är väl så man kan sammanfatta det. Vi får se om jag hittar något som passar, konstaterar Widing.


Han är hemma i Gävle nu och funderar som bäst på var han ska kunna köra lite isträning. Och med tanke på tidpunkten så hoppas han kunna få klart med en ny klubb inom någorlunda snar framtid.


– Ja, innan serierna kör igång vill jag gärna ha det klart. Man vill ju till höra ett lag och träna med dem, det är inte så kul att köra för sig själv.


Finns en kortare variant av intervjun skriven för DN.se. Den hittar ni som vill se den här.

copyright: DN.se och www.hockeymedmariehallman.se

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tror dessvärre att Widing inte finns med på Järlans hemliga not. Detta grundas på att han blev fri fågel helt överraskande. Har DIF bättre spelare på G så får nog Widing stå tillbaka. Om inte, är nog luren till hans agent ganska varm just nu. Tror fler än DIF är med och rycker i drar i Herr Daniel.

Anonym sa...

-Hallman håller på Djurgårn...
-Hallman håller på Djurgårn...

Om.. aporna..(otippat) vill ha dig.. Bläääääää

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Ja precis som jag skriver så är även SSK säkert lite intresserade, kanske även AIK och förmodligen någr till. Plus flera lag utomlands.

Anonym:2 Nej det gör jag inte. Men tack för din åsikt i alla fall.

Jhaan sa...

Väljer han elitserien väljer han Linköping..

Marie Hallman sa...

Jhaan: Kan hända. Men har inte de värvat färdigt? Har jag fått för mig. Men det har å andra sidan AIK också gjort förutom Laraque och om det dyker upp ett fynd så vet man ju aldrig om det går att klämma in en till eller inte.

Tomas / Brynäsportalen sa...

Blir det Elitserien för Widde så ligger Brynäs högt på hans lista, Gävle är ju ändå hemma för honom och sportchef Sundlöv snackar med honom.

Marie Hallman sa...

Tomas: Det kan jag tänka mig. Sedan är ju frågan vem som pratar bäst och erbjuder mest ;) Det ska ju vara något som är bättre än utomlands om jag förstod Widing rätt. Men det är ju som jag skrev, många som gärna tar honom. Skön snubbe, sprider energi både på och vid sidan av isen.

Anonym sa...

Thanks for one's marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you are a
great author.I will make certain to bookmark your blog and
will often come back in the future. I want to encourage you continue your great work, have
a nice holiday weekend!

Check out my weblog: coc elixir hack