tisdag 3 juni 2014

Silly season AIK: Jordan Hendry förlänger

(Stanley Cupmästaren Jordan Hendry stannar i AIK. En mycket viktigt förlängning för Gnaget. FOTO WWW:HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Jordan Hendry hann bara spela tio matcher, samtliga i Kvalserien, med AIK senaste säsongen. Att han skulle stanna efter degraderingen kändes väl föga troligt men han stannar.
Den 30-årige backen har skrivit på för kommande säsong med AIK och blir därmed en minst sagt viktigt kugge i annars unga AIK.

När AIK jobbade sig upp från Hockeyallsvenskan till SHL förra gången var Dick Tärnström enormt viktigt som både pappa i laget och en stabil sista utpost som gav stadga åt spelet. Man får anta att Hendry – som vann Stanley Cup med Chicago 2010 - är tänkt att ha samma roll nu som Dick hade senast det begav sig.
Räkna med att Hendry, precis som Dick gjorde, kommer få spela en del dubbla pass under vintern som kommer…
Rudslätt säger bland annat så här om backvärvningen:
”Hendry skulle vara en topp fem back i SHL, så det känns fantastiskt att få in en så pass skicklig spelare. Han har redan bevisat att han är en stor ledare, både på och utanför isen. Dessutom kommer hans rutin kommer bli oerhört viktig för oss kommande säsong. Han är en back som är oerhört bra defensivt, men som också har starka offensiva attribut.”

Hendry kommer träna hemma under sommaren och ansluter till isstart månadsskiftet juli/augusti.  

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tacka SHL för fallskärms miljonerna,, detta är en grym jävla värvning, klart HA bästa back.

Marie Hallman sa...

Anonym: De har väl inte bara gått till Hendry... men visst är han en kalasvärvning. Verkligen!