söndag 1 juni 2014

Silly season SSK o AIK: Sixsmith och Beck

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Om James Sixsmith håller i HockeyAllsvenskan eller inte vet jag inte men han har ju ett av seriens skönaste namn i alla fall. Låter som värsta sheriffen i en spagettiwestern ju!

Han var uppenbarligen väldigt sugen på att spela i SSK då han redan i natt la ut på twitter  att han var klar för Sportklubben, redan innan SSK själva hade hunnit gå ut med det.


Sixsmith har förutom collegehockey spelat en del i AHL samt senaste säsongerna i Lörenskog i Norge i GET-ligan där han har gjort sig ett namn som poängproducent en masse med 49 (23+26) poäng på 26 matcher första säsongen, 67 (31+36) pinnar på 43 matcher andra säsongen och 52 (24+28)  poäng på 39 matcher  senaste säsongen.

Noterbart är som ni ser att han fördelar poängen jämt mellan mål och assist, inte så vanligt utan det är ju ofta tyngdpunkten på det ena eller det andra.

I AHL gick det desto tyngre, där blev det under senaste säsongen i Nordamerika (2009-2010) sex poäng (2+4)  i Bridgeport på 21 matcher och en assist på fyra matcher för Milwaukee Admirals men då han var nerskickad till ECHL så öste han på igen med exempelvis 64 poäng (24+40) på 41 matcher i Utah Grizzlies nyss nämnda säsong.

Lite svårbedömd på förhand således. Tycker jag.

Så här beskrivs han av SSKs sportchef  Per Nygårds i ett pressmeddelande:
"Skridskostark, teknisk och spelskicklig forward. Han har sina styrkor i det offensiva spelet och kan spela både center och forward. Är även klart duktig i power play och vår känsla är att han kommer ha betydelse för oss den kommande säsongen"

Sixsmith själv, säger i samma pressmeddelande att  HA har bra rykte med bra lag "hela vägen nerifrån och upp". Han tycker inte att han hade mer att bevisa i Norge, hade andra erbjudanden men gode vännen Peter Messas beskrivning av SSK och Södertälje gjorde att han valde SSK. Han nämner - som nästan alla som värvats senaste månaderna att SSK:s satsning spelat roll och säger också att :

"I Sverige är det så bra kvalitet på hockeyn att du måste vara redo att göra ditt bästa varje kväll och precis det ser jag verkligen fram emot."

SSK har nu gott om forwards. Jag vet inte om den här värvningen satte stopp för en tänkbar värvning av Mattias Beck men jag tror inte det. För Becks del så finns det en del att fundera på.

Jag snackade lite med honom över telefonen i fredags och han var glad över intresset från AIK, SSK, Mora med flera i Sverige som han tycker är "jättebra alternativ".  Det fanns även klubbar nere på kontinenten som visat intresse. Och han hade lite beslutsångest om än en angenäm sådan då det är bra alternativ han väljer mellan.

Frågan nu är vilket erbjudande som känns bäst både spelmässigt och för familjen där det finns två små barn och en hustru som också ska trivas.

Klubbarna nere i kontinenten ligger lite senare i värvningstidtabellen, brukar hända saker där senare på sommaren samtidigt som AIK, SSK och Mora med flera vill ha svar helst igår. Han har en del att fundera på Beck.


Inga kommentarer: