tisdag 10 juni 2014

Silly season AIK: McKiernan officiellt klar

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/arkiv)

Han gick ut med det själv förra veckan i en intervju med sin gamla klubb. Under tisdagen blev amerikanske backen Ryan McKiernan även officiellt klar för AIK.
Vi har letat efter en spelande back som bland annat kan bidra i powerplay. McKiernan besitter både rörlighet och bra spelsinne. Jag är övertygad om att HockeyAllsvenskan kommer att passa honom bra”, säger sportchefen Daniel Rudslätt i ett pressmeddelande.

Det står på AIKs hemsida att han är kanadensare men han beskriver sig själv, på sin twitter som ”american on an extended stay in Canada”.
Han har ju spelat i kanadensiska universitetsligan under de fyra senaste åren och där gjort bra med poäng, inte minst under den senaste säsongen då han stod för 13 mål o 24 assist på 28 matcher i grundserien och sedan utnämndes till ligans bästa back den gångna säsongen.
Hur bra McKiernan kommer funka här vet vi först om ett år. Det har gått kanon för en del universitetsspelare som har tagit steget över  - tex Rafalski och Little, andra har floppat rejält. Så det visar sig.
Rudslätt har ju pratat om vikten av bra karaktärer i det nya laget och säger så här om den nye backen:
”Vi har fått väldigt bra rekommendationer, inte bara för hans hockeykunnande utan också för hans karaktär. Det är viktigt för laget
Backsidan ser bra ut nu, på forwardssidan är det lite tunnare men där berättade ju AIKs vd i min pod förra veckan att man tittar på nordamerikanska spelare som man hoppas kunna plocka in framåt slutet av sommaren.
Kan ju dyka upp annat innan också men det verkar vara planen. Vill ni lyssna på poden så kan ni göra det här  eller genom att leta upp den på i-store under namnet Maries hockeypod.

Så här ser laget ut  i dag, tionde juni:

MÅLVAKTER Alexander Hamberg, Robin Rahm, Gustaf Lindvall
BACKAR Eric Norin, Martin Ahnelöv, Jacob Spångberg, Albin Lorenzon, Theodore Lennström, Robin Olsson, Jonathan Andersson, Jordan Hendry, Ryan McKiernan.

FORWARDS Michael Lindqvist, Marcus Jonsson, Victor Ekarv, Dennis Nordström, Patric Blomdahl, Daniel Olsson Trkulja, Robin Kovacs, David Lillieström Karlsson

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for?
you made blogging look easy. The overall look of your
web site is fantastic, as well as the content!Here is my web blog: revertir la diabetes

Marie Hallman sa...

Anoonym Thanks! Since 2005, or so. Dont remember exactly but somewhere around there.