onsdag 28 maj 2014

Silly Season SSK: Värvningar med en hunger på mer

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Francois Bouchard in (precis som Blekinge Läns Tidning avslöjade under tisdagen) samt en tredje värvning på två dagar då Brynäsforwarden Alexander Larsson också skrivit på.

Bouchard har jag sett men inte tänkt så där värst mycket på men jag tog lite hjälp från andra som sett honom mer och de beskrev honom sammantaget som:


”Bra kille, lättsam personlighet. Ingen grovarbetare, men backar inte heller undan. Har sina främsta styrkor i det offensiva spelet. Behöver jobba lite på det defensiva. Är en mycket kvick spelare som gärna tar snabba beslut och gör en hel del mål. En utmärkt allsvensk spelare i rätt miljö”

Sportchefen Per Nygårds beskriver honom hur som helst så här i ett pressmeddelande:
”En riktigt skicklig forward som redan har visat att han producerar en offensiv i toppklass i HockeyAllsvenskan. Han har en förmåga att hitta bra spellösningar och har ett otroligt bra avslut, speciellt i kort om tid. Vi tror att han kommer producera på en väldigt bra nivå för oss den kommande säsongen.

Så här säger Bouchard själv i samma pm:

”Jag hade bra samtal både med klubbens sportchef och med tränare och jag fick då ett riktigt bra intryck av vad de sade. Jag blev glad över att de ville ha med mig som en del i den satsning klubben gör och jag diskuterade en del med min agent och vi kom fram till att SSK var den klubb som skulle vara bäst för mig. Jag har som bekant redan gjort ett år i Sverige och det tog helt klart en del tid att anpassa sig men nu kommer jag vara redo från start. Min agent berättade lite om klubbens historia och att SSK är ett respekterat lag och jag ser verkligen fram mot att representera SSK och mitt mål är att vara med och ta upp klubben till SHL.

Alexander Larsson var mestadels skadad förra säsongen och hann med 2+5 på tjugo matcher.. När han väl spelade så låg istiden runt 10-15 minuter per match.

Han beskrivs på Eliteprospects.com som en rivig forward som gärna tacklar och även gillar att vara en finne i röven på folk (ja det står inte riktigt så men jag gjorde en egen tolkning av texten där…).  Kan inte påminna mig dock att jag sett honom som en jobbig jävel på isen, trots en hel del istid säsongerna innan i SHL med Timrå. Men han är väl en sån som jobbar hårt i det tysta kanske…

Så här säger Nygårds  och Ante Karlsson (som hade Larsson i Timrå) om honom i ett pressmeddelande:

”Alexander passar utmärkt in i det vi efterfrågat. Han har en rutin som jag tror kommer vara väldigt betydelsefull för vårt lag att som grupp växa under säsongen. 

Han är en bra skridskoåkare och är väldigt duktig på att transportera puck och komma in i anfallszonen. Han är dessutom en bra tekare och har ett bra skott.

Och så här kommenterar Alexander Larsson själv i samma PM:

”Det känns mycket spännande att vara med i den satsningen SSK gör och jag går till klubben för att göra allt för att gå upp till SHL med laget. Känslan är att alla kring klubben verkligen vill det här och den insamlingen fansen har gjort är egentligen helt otrolig. Genom åren har jag hört mycket gott om klubben och jag har fått höra en del härliga storys om fansen bland annat av Per Hallin när vi spelade tillsammans. Jag hade själv ett tufft år med skada och operation men skulle göra comeback i slutspelet när vi tyvärr hann åka ut. Nu har jag fortsatt jobba stenhårt och är riktigt sugen på att få spela matcher och tävla igen. Jag är en center i grund och botten och försöker bidra över hela isen. Jag åker mycket skridsko och jag går gärna med i anfallen lika mycket som jag gärna jobbar hem.
Kul att Hallin varit ambassadör för Södertälje! Det har för övrigt tickat på ganska bra för SSK när det gäller värvningar här de senaste veckorna.

Så här såg laget ut onsdag 28 maj (nya spelare i kursiverad stil)

TRÄNARE:  Janne  Karlsson, Anders Karlsson, Jimmy Blixt.
MÅLVAKTER: Sebastian Idoff, Tim Sandberg
BACKAR:  Peter Nolander, Adam Hansen, Robin Press, Christopher Aspeqvist, David Lidström, Simon Löf, Michal Gulasi
FORWARDS: David Pastrnak, Jesper Thörnberg, Jesper Frödén, Jonas Engström, Jacob Dahlström, Lucas Carlsson, Jonas Djupvik Lövlie, Nicklas Strid, Erik Lindhagen, Oscar Ahlström, Victor Ahlström, Francois Bouchard, Alexander Larsson.

Gemensamt för värvningarna verkar vara att det är spelare med hyfsade meriter och i utvecklingsbar ålder samt att de har en hunger på mer, om än på lite olika mer.

Det är spelare som kanske fastnat lite i ett fack som de vill ta sig ur (tex Bröderna Ahlström)… spelare som fått smak på SHL och vill ha mer (tex David Lidström, Erik Lindhagen, Tim Sandberg)… spelare som inte riktigt fått ut sin potential tidigare men som är – kanske inte revanschsugna – men heta på att ta det där klivet som saknats för att bli en ledande spelare (tex Aspeqvist, Simon Löf).

Sedan finns där importer som har en hel del meriter från andra länder men nu vill försöka göra sig ett namn på den svenska marknaden (tex Bouchard, Lövlie, Gulasi).

Här finns även svenska doldisar som vill visa upp sig, ta för sig och göra sig ett namn (tex Strid och Alexander Larsson)

Janne Karlsson gillar ju att jobba med spelare som har lite på fötterna men samtidigt vill mer så det känns som en trupp helt i hans smak. Måste fråga någon dag hur många spelare han själv föreslagit, känns som han haft en del fingrar med här!

I sammanhanget ska väl även nämnas att Emil Billberg häromdagen blev klar för Åker/Strängnäs. Hm. Han värvades - vad jag kan minnas - för att vara en av de bättre spelarna. Att han skulle fortsätta neråt i divisionerna såg man väl  inte komma. Inte då i alla fall.


2 kommentarer:

Ante sa...

Billberg gör en Gråhns Marie, han kör med Åkers för att ha ett lag att rträna med, många polare i laget men dyker det upp något intressant från Allsvenskan / utlandet så drar han! Ante

Marie Hallman sa...

Ante: Okej! Han ska plugga också om jag förstått rätt. Går inte bo var som helst då så det är väl mycket som ska klaffa. :)